Τρίκαλα: Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας εξήρε το… ρόλο της αστυνομίας στην εκπαίδευση!

Τρίκαλα: Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας εξήρε το… ρόλο της αστυνομίας στην εκπαίδευση!

Επίσκεψη την οποία δημοσιοποίησε και με σχετική ανακοίνωση, πραγματοποίησε η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων στον αστυνομικό διευθυντή του νομού την Τρίτη, για «εθιμοτυπική συνάντηση» υποτίθεται, αλλά στο φόντο των εκατοντάδων καταλήψεων σε όλη τη χώρα.

Η κυρία Ελένη – Μαρίνα Ξυνοπούλου έσπευσε, κατά δήλωσή της, στη Διεύθυνση Αστυνομίας, «προκειμένου να ενημερωθεί από τον Διευθυντή επίσημα για τις ενέργειες της Αστυνομίας σχετικά με την επίβλεψη, επιτήρηση, περιφρούρηση και ασφάλεια των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς της».

Από τη μεριά του, ο αστυνομικός διευθυντής Τρικάλων διαβεβαίωσε πως η Αστυνομία ενεργεί προς όφελος όλων των πολιτών, σύμφωνα πάντα με τις κείμενες διατάξεις και βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση.

Η εν λόγω διευθύντρια ΔΕ Τρικάλων όμως προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων αλλά και έντονη ανησυχία σε εκπαιδευτικούς και γονείς με όσα είπε στο πλαίσιο συνέντευξής της στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Η κα Ξυνοπούλου ισχυρίστηκε πως τα θετικά κρούσματα στα σχολεία προέκυψαν από κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμους, βαφτίσια, με τους γονείς να έχουν… κολλήσει τα παιδιά τους.

Δήλωσε συγκεκριμένα «Είχαμε κάποια κοινωνικά γεγονότα που αυτά συνετέλεσαν στο να γεμίσουν τα σχολεία μας με κρούσματα». Την επόμενη στιγμή αναίρεσε το «γέμισαν» και δήλωσε πως… «δεν είναι όμως τόσα πολλά…». Βέβαια, δεν παρέλειψε να αναφέρει τα συγχαρητήρια που έλαβε από την «ηγεσία της ειδικής αγωγής»… όπως είπε χαρακτηριστικά για τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο.

Την προοπτική από την άλλη να μειωθεί ο αριθμός των παιδιών ανά τμήμα φαίνεται ότι την αποκλείει και μάλιστα σε μα περιοχή όπου πάνω από 90 τμήματα σχολικών μονάδων λειτουργούν με 25-27 μαθητές στοιβαγμένους! «Δεν προβλέπεται. Είναι κάτι που δεν προβλέπεται να γίνει από εμάς. Κατ’ αρχάς εμείς δεν έχουμε μεγάλα τμήματα. Να το πούμε κι αυτό. Ότι είναι να γίνει θα γίνει» κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter