Τρίκαλα: Θετικός σε κορονοϊό ο αρχιμανδρίτης που δήλωνε ότι «από τη Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης»!

Τρίκαλα: Θετικός σε κορονοϊό ο αρχιμανδρίτης που δήλωνε ότι «από τη Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης»!

Θετικός στην Covid-19 διαγνώστηκε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας, o οποίος τελικά διαψεύστηκε με τον πιο ταπεινωτικό τρόπο σε σχέση με πρόσφατες δηλώσεις του για το εάν η νόσος μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία…

Ο πρωτοσύγκελος που υπεβλήθη σε τεστ μαζί με τον μητροπολίτη Τρίκκης Χρυσόστομο, μετά από το επιβεβαιωμένο κρούσμα που υπήρξε σε κληρικό της μητρόπολης, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ενώ ο μητροπολίτης Τρίκκης αρνητικός.

Ήδη ο αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με δική του πρωτοβουλία καθότι τα συμπτώματα που παρουσίασε είναι ήπια, ενώ ζήτησε από όλους τους πιστούς να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα και τις οδηγίες της πολιτείας.

Το οξύμωρο είναι ότι ο εν λόγω αρχιμανδρίτης είχε προβεί στο πρόσφατο παρελθόν σε δηλώσεις στις οποίες υποστήριζε με περισσό πάθος ότι «από τη Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης». Όσο για τα επιχειρήματά του; Αποστομωτική ήταν η απάντησή του σε σχετική συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό: «Δεν υπάρχουν επιστημονικές εξηγήσεις πάνω σ’ αυτά τα πνευματικά θέματα. Είναι θέμα πίστης. Για εμάς για όσους πιστεύουμε αυτό είναι ποτήριο και γεύση αθανασίας. Και δυστυχώς αυτοί που αντιδρούν τώρα είναι άνθρωποι που δεν έχουν μεταλάβει ποτέ στη ζωή τους».

Με πληροφορίες από trikalavoice.gr, trikala365.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter