«Τρίποντο» κορυφής με ανατροπή για την ΑΕΚ, νίκησε 2-1 εκτός έδρας τον Αρη

«Τρίποντο» κορυφής με ανατροπή για την ΑΕΚ, νίκησε 2-1 εκτός έδρας τον Αρη

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε, αλλά με λυτρωτή τον Νορντίν Αμραμπάτ κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από το «Κλ. Βικελίδης», επικρατώντας 2-1 του Αρη. Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Χουτεσιώτης που είχε 10 επεμβάσεις και κρατούσε το 1-1, αλλά στο 84’ τον νίκησε ο Μαροκινός επιθετικός της Ενωσης.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και ευκαιρίες δημιουργήθηκαν μπροστά και στις δύο εστίες. Στο 2’ ο Πόνσε «έσπασε» την μπάλα στον Ελίασον, αυτός έπιασε διαγώνιο σουτ με τον Χουτεσιώτη να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 4’ ο Ζαμόρα δοκίμασε το πόδι του με τον Αθανασιάδη να απομακρύνει τον κίνδυνο. Στο 7’ ο Ελίασον εκτέλεσε φάουλ, ο Κάλενς πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μορόν και πέρασε κόρνερ.

Στο 17’ ο Ελίασον εκτός περιοχής σούταρε, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό ο Πόνσε βρέθηκε σε θέση βολής, χωρίς να κάνει καλό τελείωμα.

Η μπάλα ανεβοκατέβαινε και στο 23’ οι γηπεδούχοι έχασαν διπλή ευκαιρία. Ο Αθανασιάδης απέκρουσε το σουτ του Μορόν και στην εξέλιξη της φάσης το πλασέ του Μανού Γκαρθία έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο 28’ ο Ελίασον έστρωσε στον Τσούμπερ, αυτός σούταρε με τον Χουτεσιώτη να αποκρούει με διπλή προσπάθεια. Στο επόμενο λεπτό ο επιθετικός της Ενωσης δοκίμασε και πάλι το πόδι του, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Γκολ μέσω… VAR

Το σκορ άνοιξε στο 36’. Ο Μορόν βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια μέσα στην περιοχή και πλάσαρε, ο Αθανασιάδης έπεσε στην γωνία και έβγαλε την μπάλα. Το παιχνίδι σταμάτησε για δύο λεπτά και με την παρέμβαση του VAR διαπιστώθηκε ότι η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη την γραμμή της εστίας της ΑΕΚ, οπότε ο ρέφερι έδειξε σέντρα και έγινε το 1-0 για τον Αρη.

Στο 44’ η ΑΕΚ έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Ελίασον βρήκε τον Αμραμπατ αμαρκάριστο στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ του Μαροκινού ήταν εντελώς άστοχο.

Ισοφάριση

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Δικέφαλος έφτασε στην ισοφάριση. Στο 49’ ο Χατζισαφί τροφοδότησε τον Πόνσε, ο οποίος έπιασε διαγώνιο σουτ προς το δεύτερο δοκάρι, με τον Σιντιμπέ να μπαίνει στην τροχιά της μπάλας και να την στέλνει στα δίκτυα (1-1).

Η Ενωση πίεζε για το δεύτερο γκολ. Στο 54’ ο Αμραμπατ πάσαρε στον Πόνσε, το σουτ του οποίου έφυγε ελάχιστα άουτ.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 56’. Ο Άμραμπατ πάτησε περιοχή από δεξιά, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Σιμάνσκι να πιάνει ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και τον Χουτεσιώτη να πραγματοποιεί εξαιρετικά δύσκολη επέμβαση.

Η πίεση ήταν ασφυχτική και στο 58’ ο Χουτεσιώτης απέκρουσε κεφαλιά του Βίντα, μετά από κόρνερ του Ελίασον.

Ο τερματοφύλακας του Αρη ήταν σε πολύ καλή βραδιά και στο 61’ απέκρουσε και δυνατό σουτ του Αμραμπατ. Στο 63’ ο Τσούμπερ σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Χουτεσιώτη να κατεβάζει και πάλι τα ρολά.

Στο 65’ η ΑΕΚ σκόραρε με τον Αμραμπατ, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε με υπόδεiξη του VAR για οσφάιντ.

Το σφυροκόπημα ήταν ασταμάτητο και στο 66’ ο Χουτεσιώτης απέκρουσε και το σουτ του Ελίασον.

Στο 74’ ο Αμραμπατ έβγαλε την σέντρα, ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά, όμως ήταν άστοχος. Στο 78’ ο Αργεντινός φορ σούταρε με τον Χουτεσιώτη να αποκρούει την μπάλα. Αυτή ήταν ο δέκατη επέμβαση για τον έμπειρο γκολκίπερ του Αρη.

Λύτρωση

Η ΑΕΚ λυτρώθηκε στο 84’. Ο Ρόουζ δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Αμραμπατ κι αυτός με σουτ έκανε το 1-2.

Στο 89’ ο Δικέφαλος κέρδισε πέναλτι όταν ο Ρόουζ μάρκαρε αντικανονικά τον Αραούχο, αλλά μετά από την χρήση του VAR ο ρέφερι πήρε πίσω την απόφαση του.

Ο Χρ. Βεργέτης έδειξε κίτρινη κάρτα στους Φατόρε, Βερστράτε, Μοντόγια, Ζαμόρα, Ρόουζ, Σιμάνσκι, Αμραμπατ.

Άρης (Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Φατόρε, Μοντόγια, Μπράμπετς, Ρόουζ (93’ Δεληζήσης), Βερστράτε (46΄Τζούρασεκ), Νταρίντα (77’ Ζαν Ζιλ), Γκαρθία (64’ Φετφατζίδης), Ζαμόρα, Παναγίδης, Μορόν (77’ Ανσαριφάρντ).

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Σιντιμπέ (82’ Φερνάντες), Σιμάνσκι (71’ Αραούχο), Γιόνσον, Άμραμπατ (87’ Γαλανόπουλος), Τσούμπερ (82’ Λιούμπισιτς), Πόνσε, Ελίασον (71’ Πινέδα).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter