Tρίτη και φαρμακερή απόψε για τον ΠΑΟΚ απέναντι στον μεγάλο Αγιαξ!

Σήμερα το βράδυ (6/8, 20.00, Open) στην κατάμεστη Τούμπα, ο ΠΑΟΚ ξεκινάει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια πέφτοντας κατευθείαν στα βαθιά στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το θηρίο που λέγεται Αγιαξ!

Ο πρωταθλητής Ελλάδας αισιοδοξεί ότι θα πάρει αποτέλεσμα τέτοιο που θα του δίνει αρκετές πιθανότητες πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Αμεστρνταμ την επόμενη εβδομάδα.

Το εμπόδιο μπορεί να είναι μεγάλο για τον «δικέφαλο», παράλληλα όμως, έχει ένα πολύ μεγάλο κίνητρο μπροστά του. Να κάνει την υπέρβαση του έτσι ώστε η τρίτη κόντρα του με τον Αγιαξ την τελευταία πενταετία (!) να είναι και η φαρμακερή για τον «Αίαντα», ο οποίος έχει δύο προκρίσεις στις ισάριθμες μονομαχίες του με την ελληνική ομάδα. Εκτός αυτού ο ΠΑΟΚ ξέρει ότι τα δύσκολα είναι σε αυτόν τον γ’ προκριματικό. Αν καταφέρει να κάνει την υπέρβαση, τότε θα βρεθεί με το ένα πόδι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του καθώς στα πλέι οφ θα αντιμετωπίσει ομάδα μικρότερου βεληνεκούς από το βαρύ όνομα του Αγιαξ. Θα παίξει με το νικητή του ζευγαριού ΑΠΟΕΛ-Καραμπάχ, που σίγουρα δεν τον τρομάζουν…

Η πρώτη φορά που ΠΑΟΚ και Αγιαξ τέθηκαν αντιμέτωποι ήταν το 2010 με το πρώτο παιχνίδι στην Ολλανδία να λήγει 1-1. Στην Τούμπα είχαμε νέα ισοπαλία, 3-3 αυτή τη φορά, πού έδωσε την πρόκριση στον Αγιαξ

Το 2016 οι δύο ομάδες ξανασυναντήθηκαν. Πάλι το πρώτο ματς στην Ολλανδία, πάλι ισοπαλία 1-1! Όμως στη ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη, ο Αγιαξ νίκησε 2-1 και ξαναπήρε την πρόκριση…

Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν έχει τίποτα να κρύψει σχετικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει και αυτό που ζήτησε από τους παίκτες του είναι καθαρό μυαλό και υπομονή. Ετσι κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Πασχαλάκης και στην άμυνα οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Γιαννούλης. Αμυντικοί χαφ θα είναι ο νεοαποκτηθείς Εσιτί και ο Ελ Καντουρί. Τριάδα μπροστά τους οι Μπίσεσβαρ αριστερά, Ζαμπά δεξιά και ο Πέλκας πίσω από τον προωθημένο Τσούμπα Άκπομ.

Σύμφωνα με όσα έδειξε στις προπονήσεις ο Αμπελ Φερέιρα πρώτα από όλα δεν θέλει κενούς χώρους στην άμυνα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκμεταλλευτούν οι επιθετικογενείς παίκτες του Αγιαξ όπως οι Τάντιτς, Ζίγιες και Ντε Μπέεκ. Από κεί και πέρα ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να κρατήσει χαμηλά το τέμπο του αγώνα με σφιχτή άμυνα καθώς απέναντι σε μια τόσο γρήγορη ομάδα δεν γίνεται να βγει σε ανοιχτό γήπεδο. Από κει και πέρα ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να βρει ανοργάνωτη την ολλανδική άμυνα για να μπορέσει να σκοράρει.

Με ντε Μπέεκ οι Ολλανδοί

Από την πλευρά τους οι Ολλανδοί αναμένεται να παρουσιαστούν με όλα τα αστέρια τους στη σημερινή μάχη, δείγμα του πόσο πολύ υπολογίζουν τον ΠΑΟΚ. Ο Αγιαξ που δεν έχει ξεκινήσει καλά στη σεζόν θα έχει μπροστάρη στην αναμέτρηση, το μεγάλο του αστέρι Φαν ντε Μπέεκ για τον οποίο ο προπονητής Ερικ Τεν Χαγκ ξεκαθάρισε ότι θα αγωνιστεί και στα δύο παιχνίδια με τον «δικέφαλο» και μετά θα μπορέσει να μεταγραφεί στη Ρεάλ Μαδρίτης!

Στην αποστολή μετέχουν οι Βαρέλα, Ονανά, Κοτάρσκι, Σουρς, Φέλτμαν, Άλβαρεζ, Πιέρι, Μαζραουί, Μπλιντ, Μαρτίνεζ, Ταλιαφίκο, Φαν Ντε Μπέεκ, Ζιγιές, Μαρίν, Ντε Βιτ, Νέρες, Χούντελαρ, Τάντιτς, Πρόμες, Ντόλμπεργκ, Εκέλενκαμπ και Ντεστ.

Λάτρης της ισοπαλίας

*Ο 39χρονος Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς θα διευθύνει την σημερινή αναμέτρηση. Ο Βίντσιτς βρέθηκε μία φορά στο δρόμο του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2016-17, όπου για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ η ελληνική ομάδα ήλθε ισόπαλη χωρίς γκολ με την Φιορεντίνα στην Τούμπα, ενώ δύο φορές έχει παίξει τον Ολυμπιακό (με Μπέρνλι 3-1 και Αρούκα 0-1).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σλοβένος την περσινή σεζόν, είχε σφυρίξει τρεις αγώνες για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου και οι τρεις είχαν λήξει ισόπαλοι! Ηταν οι αγώνες Αϊντχόφεν – Τότεναμ 2-2, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Βαλένθια 0-0 και Φενέρμπαχτσε – Μπενφίκα 1-1.