Τριτοκοσμικές εικόνες μετά τον 10ήμερο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Σαμοθράκης (Video)

Τριτοκοσμικές εικόνες μετά τον 10ήμερο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Σαμοθράκης (Video)

Χαοτική κατάσταση και ένταση επικράτησαν στο λιμάνι της Καμαριώτισσας κατά την αναχώρηση του οχηματαγωγού Anax όσο και κατά τον πρώτο απόπλου του AndrosJet που μετά τον δεκαήμερο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού κλήθηκαν να «απεγκλωβίσουν» χιλιάδες επισκέπτες και να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία του νησιού στην αιχμή της τουριστικής περιόδου. 

H Σαμοθράκη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τις τελευταίες δέκα ημέρες, μες στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, μετά τις βλάβες στα πλοία της εταιρείας SAOS Ferries, την αποτυχημένη – όπως αποδείχτηκε – τοποθέτηση του μεγάλου πλοίου Azores που δεν κατάφερε να δέσει στην Καμαριώτισσα και, από χθες, την επιχείρηση κάπως να αποσυμφορηθεί ο φόρτος με το οχηματαγωγό Anax και τον «Ζέφυρο» και την – άγνωστο για πόσο – δρομολόγηση του AndrosJet

Ωστόσο, τόσο η αναχώρηση χθες το βράδυ του Anax, όσο και η λίγο μετά τα μεσάνυχτα πρώτη αναχώρηση του AndrosJet σημαδεύτηκαν από στιγμές μεγάλης έντασης, αποτέλεσμα του εκνευρισμού και της ταλαιπωρίας χιλιάδων ανθρώπων, επισκεπτών και ντόπιων, από τον πολυήμερο αποκλεισμό

Η ένταση κατά τον απόπλου του Anax, που έφυγε μισοάδειο

Το οχηματαγωγό πλοίο «Anax», έφτασε την Τετάρτη στην Σαμοθράκη με σκοπό να απεγκλωβίσει τα δεκάδες αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο νησί μετά από τον πολυήμερο αποκλεισμό. Και όντως έκανε τα πρώτα δύο δρομολόγια, ένα το πρωί και ένα στις 16:00 το απόγευμα.

Στο τελευταίο δρομολόγιο της Τετάρτης, κάποιοι επιβάτες που βρίσκονται στο λιμάνι της Σαμοθράκης περιμένοντας το ANDROS JET εκμεταλλευόμενοι το black out στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, επιχείρησαν να ανέβουν στο οχηματαγωγό «Anax» παρά τις αντίθετες εντολές του καπετάνιου. Τότε ξέσπασε άγριος καβγάς μεταξύ μελών του πληρώματος του πλοίου και ορισμένων επιβατών, με αποτέλεσμα το Αnax να αναχωρήσει παρατώντας τους πάντες σύξυλους, έχοντας φορτώσει μόνο 15 ΙΧ.

Επιβάτες καταγγέλλουν στο empisteutiko.gr των Σερρών οτι το πλήρωμα του πλοίου τους έσπρωξε από τον καταπέλτη του πλοίου με κίνδυνο της ζωής τους. Πάνω στον καταπέλτη βρισκόταν και ένας άνδρας του λιμενικού σώματος που πήδηξε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Άτομο πάνω στο πλοίο έκανες άσεμνες και προκλητικές χειρονομίες προς το συγκεντρωμένο πλήθος με αποτέλεσμα να δεχθεί βροχή από αντικείμενα.

Το βίντεο του empisteutiko.gr των Σερρών είναι ενδεικτικό της κατάστασης:

To αλαλούμ με τα πλοία

Να σημειωθεί ότι το οχηματαγωγό Anax το ναύλωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, μετά από αίτημα του δήμου Σαμοθράκης, ώστε το πλοίο να πραγματοποιεί από σήμερα και για 5 ημέρες καθημερινά 4 δρομολόγια, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση στο νησί.

Στη Σαμοθράκη έφτασε το βράδυ της Τετάρτης τελικά το Αndros jet, που ωστόσο έχει ανακοινώσει δρομολόγια μόνο μέχρι την Παρασκευή καθώς από εκεί και πέρα κανένας δεν φαίνεται να γνωρίζει τι θα γίνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι απών με αποτέλεσμα τις εικόνες που ρεζιλεύουν την χώρα στο εξωτερικό στην αιχμή της τουριστικής περιόδου και πλήττουν κατάφωρα τον τουρισμό. Επισημαίνεται ότι για την διατροφή και την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης, προσέτρεξε μόνο η Περιφέρεια διαθέτοντας 10.000 ευρώ για την ανακούφιση των επισκεπτών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί. Κάτοικοι, δήμαρχος και επαγγελματίες βρέθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου για να διαχειριστούν μια κατάσταση που εκτείνεται πολύ πέρα των δυνατοτήτων τους.

Αποκλεισμένη Σαμοθράκη από το «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Εδώ και μια εβδομάδα η Σαμοθράκη παραμένει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση και αποκλεισμένη από την υπόλοιπη χώρα. Εγκλωβισμένοι κάτοικοι και ταξιδιώτες, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου», τόνιζε ήδη από την Τρίτη σε δήλωσή της η αναπληρώτρια Τομεάρχης Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας – Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

«Επιτακτική ανάγκη να ανακοινωθούν άμεσα μέτρα αναστροφής της εικόνας και της φήμης τόσο του νησιού όσο και του ελληνικού τουρισμού, όπως και μέτρα αποζημίωσης όσων ταλαιπωρήθηκαν, κατοίκων και τουριστών», επισήμανε χθες σε ανακοίνωσή της η Τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, τονίζοντας: «Ο τουρισμός είναι η εθνική μας δύναμη και πλήττεται από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Aντί επιλόγου, ένα πλακάτ διαμαρτυρίας στα αγγλικά στο πανέμορφο νησί:

Πηγή: left.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter