Τρίχες για μεταξωτές κορδέλες

Τρίχες για μεταξωτές κορδέλες

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ακριβώς αυτό που δείχνει ότι είναι ο εκπρόσωπός της Στέλιος Πέτσας: αδιαφανής, μεροληπτική, με έναν αυταρχισμό που δεν κρύβεται και μια συνεχή προσπάθεια να καταχωνιάζει το πραγματικό της σχέδιο πίσω από άσχετες λαϊφσταϊλίστικες παρεμβάσεις.

Κάπως έτσι ο Πέτσας –και η κυβέρνηση Μητσοτάκη βεβαίως βεβαίως– δηλώνει ότι είναι υπέρ της πολυφωνίας, αλλά η ΕΡΤ παρουσιάζει μισή τη συνέντευξη Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Γιατί… καλή μεν η πολυφωνία, αλλά κακή ακόμη και η στοιχειώδης κριτική στην κυβερνησάρα και στον αρχηγό της, που την έχει δει και Τρικούπης και Βενιζέλος και Τσόρτσιλ και δεν συμμαζεύεται. Μόνο Ρούσβελτ δεν την έχει δει, γιατί αυτό θα τον υποχρέωνε να μιλάει και για «νιου ντιλ» και να αναγνωρίζει ότι το σύστημα μπάζει και να λαμβάνει και κάνα μέτρο υπέρ του κόσμου της εργασίας. 

Αλλά αυτός και όλο του το ασκέρι, από τον Χατζηδάκη μέχρι τον Αδωνη Γεωργιάδη και από τον Βορίδη μέχρι τον Γεραπετρίτη, και ενδιάμεσα όλους τους χρυσοκάνθαρους επιτελείς της επικοινωνίας, δεν θέλουν την παραμικρή διόρθωση σε όλα όσα μας έφεραν μέχρι εδώ. Γιατί οι ανισότητες είναι ο κόσμος τους και η διαιώνισή τους ο μόνος στόχος τους. Και γι’ αυτό οι αναθέσεις στους ημετέρους και η αδιαφορία για όλους τους υπολοίπους είναι ο κανόνας τους.

Μόνο που κάτι τέτοιο δεν μπορούν να το πουν φόρα παρτίδα, οπότε εδώ μπαίνουν στη σκηνή τα ΜΜΕ, οι πρόθυμες γραφίδες και τα στρατευμένα μικρόφωνα και αρχίζουν να μιλάνε για τις τρίχες του Πέτσα, τη μαγκιά του Χαρδαλιά και όλα όσα δεν έχουν σημασία, ώστε να θάψουν κάτω από τις εικόνες της εκσυγχρονισμένης κλειδαρότρυπας ό,τι χαλάει το σενάριο του νέου… Μωυσή και των παρατρεχάμενών του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter