Τροφές με συγκεκριμένη… αποστολή μετά την προπόνηση!

Τροφές με συγκεκριμένη… αποστολή μετά την προπόνηση!

Η έντονη προπόνηση και ο συμμετοχή σε έναν απαιτητικό αγώνα, επιβαρύνει το σώμα του αθλητή ο οποίος πέραν τον σκευασμάτων καταφεύγει ενίοτε σε πιο φυσικές μεθόδους αποκατάστασης.

Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που βοηθούν να ανακάμψει ο οργανισμός το ταχύτερο δυνατό, ενώ παράλληλα συμβάλουν στην αποθεραπεία του μυϊκού συστήματος. Ο συνδυασμός των ορθών διατροφικών επιλογών με την φυσικοθεραπεία έχει αποδειχθεί πως μπορεί να έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, ειδικά αν έχει προηγηθεί κάποιος ανεπιθύμητος τραυματισμός.

Νερό

Η κατανάλωση υγρών έπειτα από έντονη άσκηση θεωρείται ως βασική προϋπόθεση προκειμένου να έχετε μια ομαλή αποκατάσταση. Για όσους από εσάς δεν τα πάτε πολύ καλά με το νερό, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις με ροφήματα που θα δώσουν στο σώμα την ενυδάτωση που χρειάζεται.

Μούρα

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά τα οποία μπορούν ως γνωστόν να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται κατά την άσκηση.

Σολομός

Όταν τραυματίζεσαι χρειάζεται να μείνεις ακίνητος κάτι που οδηγεί σε απώλεια μυϊκής μάζας ενώ η ελλιπής κατανάλωση πρωτεΐνης εμποδίσει τη διαδικασία αναδόμησης του συνδετικού ιστού. Η πρόσληψη πρωτεΐνης από κρέας, ψάρι, πουλερικά, ξηρούς καρπούς κ.ά. μειώνει την απώλεια και περιορίζει και την φλεγμονή. Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε πρωτεΐνες που βοηθούν στην ταχύτερη αποκατάσταση.

Κινόα

Περιέχει το αμινοξύ με την ονομασία λυσίνη το οποίο βοηθά στην γρήγορη αποκατάσταση των μυών.

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά τα οποία καταπολεμούν τις φλεγμονές που δημιουργούνται στον οργανισμό έπειτα από έντονη άσκηση. Προτιμήστε εκείνα που είναι πλούσια σε φολικό οξύ όπως το σπανάκι και το σέσκουλο.

Καρύδια Βραζιλίας

Ερευνες έχουν δείξει πως τα brazil nuts περιέχουν το ιχνοστοιχείο σελίνιο το οποίο καταπολεμά τις οξειδωτικές βλάβες που εμφανίζονται λόγω της καταπόνησης την ώρα της άσκησης.

Μην ξεχνάτε επίσης τις τροφές που είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες (φρούτα, λαχανικά), καθώς αυτοί αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας για τον οργανισμό. Αντίθετα αποφύγετε τις επεξεργασμένες τροφές όπως τα τσιπς και τα μπισκότα που μπορεί να επιβραδύνουν την διαδικασία της αποκατάστασης έπειτα από την άσκηση.

Πηγή: runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter