Τρομακτικό περιστατικό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου: Αθλήτρια λιποθύμησε στην πισίνα (Photos)

Τρομακτικό περιστατικό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου: Αθλήτρια λιποθύμησε στην πισίνα (Photos)

Ένα τρομακτικό περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του Παγκόσμιου πρωταθλήματος υγρού στίβου στη Βουδαπέστη όταν η αμερικανίδα αθλήτρια Ανίτα Αλβαρέζ έχασε τις αισθήσεις της χθες, Τετάρτη κατά την εκτέλεση του ατομικού της προγράμματος στον τελικό του ελεύθερου.

Η αθλήτρια έχασε τις αισθήσεις της ενώ εκτελούσε τη χορογραφία της στην πισίνα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να βουτήξουν στο νερό για να τη σώσουν η Ισπανίδα προπονήτριά της, Αντρέα Φουέντες, και ένας βοηθός της διοργάνωσης.

«Ήταν τρομακτικό. Έπρεπε να πηδήξω γιατί δεν το έκαναν οι ναυαγοσώστες», δήλωσε η προπονήτρια της αμερικανικής ομάδας σύμφωνα με τη Marca. «Τρόμαξα, επειδή είδα ότι δεν ανέπνεε, αλλά τώρα είναι πολύ καλά» είπε. «Φώναξα στους ναυαγοσώστες να πέσουν στο νερό, αλλά δεν κατάλαβαν τι είπα, ή δεν το άκουσαν. Δεν ανέπνεε… μπήκα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, λες και ήταν τελικός Ολυμπιακών αγώνων», συμπλήρωσε η προπονήτρια.

 

Η Φουέντες ανέβασε την Αλβαρέζ στην επιφάνεια με τη βοήθεια ενός ακόμη ατόμου και μετέφεραν την 25χρονη αθλήτρια στην άκρη της πισίνας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με φορείο στο ιατρείο του κολυμβητηρίου.

Σύμφωνα με την Marca, η αμερικανική ομάδα δήλωσε πως η Αλβαρέζ είναι καλά στην υγεία της και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο στην αθλήτρια. Πέρυσι η Άλβαρεζ είχε λιποθυμήσει κατά τους προκριματικούς αγώνες. Η 25χρονη κολυμβήτρια είναι εκτός κινδύνου και η κατάσταση της υγείας της θα αξιολογηθεί τις επόμενες ημέρες για προσδιοριστούν τα αίτια του δεύτερου λιποθυμικού επεισοδίου που είχε μέσα σε διάστημα σχεδόν ενός έτους.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η Φουέντες, η Αλβαρέζ λιποθύμησε εξαιτίας της προσπάθειας που κατέβαλε κατά τη διάρκεια του προγράμματός της.

«Ήταν η καλύτερη εμφάνιση που έχει κάνει ποτέ. Απλά, πίεσε τον εαυτό της στα όρια και τα βρήκε. Αλλά είναι ΟΚ και οι γιατροί λένε ότι είναι καλά. Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει σε άλλα αθλήματα: στην ποδηλασία, τον μαραθώνιο, τον στίβο… κάποιοι δεν φτάνουν στον τερματισμό και άλλοι τερματίζουν μπουσουλώντας ή λιποθυμούν. Το δικό μας άθλημα είναι επίσης πολύ δύσκολο», έγραψε η Φουέντες στο Instagram αναφερόμενη στην αμερικανίδα αθλήτρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter