Τρομάζουν οι αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης: Σε ποιες περιοχές πλησιάζουν τα 3 ευρώ – Σοκαριστική πρόβλεψη για την τιμή της

Τρομάζουν οι αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης: Σε ποιες περιοχές πλησιάζουν τα 3 ευρώ – Σοκαριστική πρόβλεψη για την τιμή της

Δεν έχει τέλος το ράλι στα καύσιμα με τις τιμές της βενζίνης να παραμένουν στα ύψη ενώ μόλις σε 20 ημέρες η πανελλαδική μέση τιμή της αμόλυβδης το λίτρο κατέγραψε αύξηση 16 λεπτών.

Σε πανελλήνια βάση η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει αγγίξει πλέον τα 2,26 ευρώ, η αμόλυβδη 100 οκτανίων περνά τα 2,42Τρζ ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης πλησιάζει τα 1,9 ευρώ το λίτρο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Θανάσης Σταυριανάκης, πρατηριούχος επί 60 χρόνια στη Ρόδο ανέφερε ότι η κατάσταση αυτή που βιώνει είναι πρωτοφανής ως επαγγελματίας του κλάδου με τις συνεχείς καθημερινές αυξήσεις στα καύσιμα, πράγμα το οποίο δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά. Τόνισε πως τώρα που ξεκίνησε η σεζόν, όσοι εποχικά εργαζόμενοι πρέπει να μετακινηθούν στη Νότια Ρόδο, θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 600 ευρώ το μήνα για τα καύσιμα, ενώ μίλησε και για το γέμισμα του ρεζερβουάρ, που τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες γίνεται με φειδώ και δεν ξεπερνά τα 15 με 20 ευρώ.

Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την εκτόξευση των τιμών της βενζίνης. «Εμένα με ενδιαφέρει τι κάνουνε με τα μαγαζιά που πουλάνε με δήθεν φτηνές τιμές» δήλωσε η κυρία Ζάγκα αναφορικά με την αισχροκέρδεια στο 25% που εντόπισαν οι Αρχές σε όλη τη χώρα.

Η πρόεδρος ζήτησε την προσοχή των πολιτών για τα πρατήρια με τις πολύ φθηνές τιμές καθώς είναι πιθανόν να είναι νοθευμένα τα καύσιμα.

Στην περιφέρεια μάλιστα και ειδικά σε περιοχές όπως οι Κυκλάδες, η Λευκάδα, αλλά και η Ευρυτανία οι τιμές της απλής αμόλυβδης έχουν περάσει τα 2,43 ευρώ, της αμόλυβδης 100 οκτανίων τα 2,55 ευρώ και του πετρελαίου κίνησης τα 2,08 ευρώ το λίτρο.

Αρνητική πανελλαδική πρωτιά κατέχει η Αλόννησος, με την αμόλυβδη να έχει φθάσει πλέον τα δύο ευρώ και 62 λεπτά λίτρο, ακολουθεί η Αμοργός και η Ικαρία που είναι κοντά στα 2,6 ευρώ το λίτρο, ενώ πάνω από 2,5 ευρώ το λίτρο διατίθεται η αμόλυβδη και σε άλλα νησιά, όπως η Σαντορίνη, η Σύρος και η Κάλυμνος.

Μελέτη-φωτιά για την τιμή της βενζίνης

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του news247.gr που υπογράφει ο Θοδωρής Παναγούλης, στο Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να έχει φτάσει μελέτη η οποία, αναλύοντας τα σημερινά δεδομένα και τις μελλοντικές εκτιμήσεις, προβλέπει ότι δεν είναι καθόλου απίθανο εντός των επόμενων 40 ημερών, δηλαδή μέχρι τα τέλη Ιουνίου, η τιμή της απλής αμόλυβδης να φτάσει στα μεγάλα αστικά κέντρα μέχρι και τα 2,80 ευρώ ανά λίτρο.

Αυτό σημαίνει ακόμα μεγαλύτερες τιμές στα νησιά, τα οποία, εν μέσω τουριστικής περιόδου, θα δουν την τιμή της αμόλυβδης να σπάει το φράγμα των 3 ευρώ ανά λίτρο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter