Τρομερός Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Τζόκοβιτς στη Σανγκάη! (Video)

Τρομερός Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Τζόκοβιτς στη Σανγκάη! (Video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με καταπληκτική εμφάνιση νίκησε με 2-1 σετ (3-6, 7-5, 6-3) το νo 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Nόβακ Τζόκοβιτς, και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του τουρνουά της Σανγκάης, εκεί όπου αύριο Σάββατο (12/10) θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Μεντεβέντεφ!

Παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε ασχημα και με πολύ άγχος τον προημιτελικό κι έχασε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με 6-3, μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο σετ κι έδειξε στον κορυφαίο τενίστα του κόσμου ότι δεν κατέβηκε να χάσει αλλά να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την πρόκριση. Το σετ πήγε πόντο πόντο αλλά μετά το 4-4 ο Στέφανος πήρε το προβάδισμα και δεν άφησε στιγμή να του ξεφύγει φθάνοντας με τρομερή ψυχραιμία στη νίκη με 7-5. Η ισοφάριση έδωσε άλλον αέρα στον Τσιτσιπά που στο τρίτο σετ έδειξε ότι είναι θέμα χρόνου να μπει στην κορυφαία τετράδα της παγκόσμιας κατάταξης (σήμερα βρίσκεται στο νο 7).

Πράγματι το τρίτο σετ ήταν επίδειξη δύναμης από τον Έλληνα τενίστα και καθώς ο Τζόκοβιτς έδειχνε σαστισμένος και απροετοίμαστος σε τέτοια αντίσταση, προηγήθηκε γρήγορα με 4-1 μέσα σε αποθέωση από το κοινό που παρακολουθούσε αλλά δεν πίστευε αυτό που έβλεπε. Από εκεί και πέρα ήταν θέμα σωστής διαχείρισης για τον Τσιτσιπά να φθάσει στη νίκη και την πρόκριση, όπως κι έγινε με την κατάκτηση του σετ με 6-3.

Πλέον ο Στέφανος Τσιτσιπάς στρέφει την προσοχή του στον αυριανό ημιτελικό (12/10) απέναντι στον «κακό δαίμονα» του, τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη.

Τα σετ: 3-6, 7-5, 6-3

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter