Τρομοκράτες αναζητά η αστυνομία για την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ – Δηλώσεις Τσίπρα – Γενηματά (Video)

Τρομοκράτες αναζητά η αστυνομία για την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ – Δηλώσεις Τσίπρα – Γενηματά (Video)

Όλα τα ενδεχόμενα ερευνά η αστυνομία πίσω από την επίθεση με καλάσνικοφ στις έξη και μισή το πρωί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη. Το ευτύχημα είναι ότι ο αστυνομικός που τραυματίστηκε νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα εκτός κινδύνου στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο.

Στις έξι και μισή το πρωί  άγνωστος πυροβόλησε με καλάσνικοφ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη και διέφυγε πεζή. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο δράστης έφτασε έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, σημάδεψε με το καλάσνικοφ και πυροβόλησε τρεις φορές. Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του λεωφορείου, ενώ μια καρφώθηκε στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ.

Ο ένοπλος πιθανότητα βγήκε από την οδό Αραχώβης και αφού πυροβόλησε τρεις φορές, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων. 

Από τα πυρά του αγνώστου τραυματίσθηκε ένας από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν μέσα στην κλούβα των ΜΑΤ. Ο Ειδικός φρουρός έχει τραυματιστεί στον μηρό και ελαφρά στο στήθος. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Οι έρευνες στρέφονται στο χώρο της τρομοκρατίας και οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να δουν αν η σημερινή επίθεση συνδέεται με συλλήψεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες καθώς και με την οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα”. Η οργάνωση αυτή είχε επιτεθεί με Καλάσνικοφ εναντίον της πρεσβείας του Μεξικού τον περασμένο Αύγουστο και με χειροβομβίδες εναντίον της Γαλλικής πρεσβείας τον Οκτώβριο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του νεαρού τραυματία και να ευχηθεί ταχεία ανάρρωση.

Για “δολοφονική επίθεση” κάνει λόγο ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ.

 Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Η ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «τέτοιες ενέργειες δεν κάμπτουν το φρόνημα των ελληνικών Αρχών, που το τελευταίο διάστημα έχουν αποδείξει πως επιτελούν επιτυχώς το καθήκον τους».

«Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Η δήλωση της Φώφης Γενηματά:

«Σήμερα δεχθήκαμε δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα. Χτύπημα που είχε ως στόχο τους αστυνομικούς που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ίδιο το κόμμα μας ως θεσμό της Δημοκρατίας. Επισκέφθηκα τον αστυνομικό που ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά» ξεκίνησε η κ. Γεννηματά.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «οι δολοφόνοι έδρασαν και αποχώρησαν ανενόχλητοι, εκμεταλλευόμενοι το άβατο των Εξαρχείων, που επιδεινώνεται με την ανοχή της κυβέρνησης».

«Η κατάσταση αυτή στρέφεται πρωτίστως εναντίον της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής. Σήμερα δε θα μείνουμε στις πολιτικές ευθύνες, οι οποίες είναι γνωστές και τις οποίες έχουμε καταγγείλει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά προσηλωμένο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι επισκέφθηκε τον αστυνομικό που τραυματίστηκε, όπως είπε, ελαφρά και του ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση. «Είναι ένας από εμάς. Η επίθεση εναντίον του αφορά όλους μας», παρατήρησε, ενώ κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα σε εγρήγορση και συνεργασία.

«Η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να νικήσει τους αρνητές της», κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter