Βίντεο – ντοκουμέντο από την στιγμή της τρομοκρατική επίθεσης σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Ζηλανδία – Βίαιος εξτρεμιστής ο δράστης

Βίντεο – ντοκουμέντο από την στιγμή της τρομοκρατική επίθεσης σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Ζηλανδία –  Βίαιος εξτρεμιστής ο δράστης

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από επίθεση άνδρα με μαχαίρι σε σούπερ μάρκετ στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας εκ των οποίων η τέσσερις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνει πελάτες του σούπερ μάρκετ New Lynn λίγο μετά την επίθεση. «Υπάρχει κάποιος εδώ που κρατά μαχαίρι (…) έχει μαχαίρι», ακούγεται να λέει μία γυναίκα. «Κάποιος μαχαιρώθηκε».

Ένας φύλακας ζήτησε από τους πελάτες του καταστήματος να φύγουν λίγη ώρα αφού ακούστηκαν περίπου έξι πυροβολισμοί. Εξάλλου αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε δημοσιογράφους ότι είδαν αρκετούς ανθρώπους να κείτονται στο πάτωμα με τραύματα από μαχαίρι. Άλλοι δήλωσαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς και έτρεξαν να βγουν από το σούπερ μάρκετ.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί όπου πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα τον δράστη.

Η πρωθυπουργός της χώρας, Τζασίντα Άρντερν, μίλησε για «τρομοκρατική επίθεση» από έναν «βίαιο εξτρεμιστή», ο οποίος βρισκόταν υπό παρακολούθηση από την αστυνομία. «Ο δράστης είχε επηρεαστεί από την ιδεολογία του ISIS» πρόσθεσε.

«Ένας βίαιος εξτρεμιστής εξαπέλυσε τρομοκρατική επίθεση εις βάθος αθώων Νεοζηλανδών» είπε η Άρντερν στη συνέντευξη Τύπου το πρωί της Παρασκευής. Το άτομο αυτό ήταν γνωστό σε πολλές υπηρεσίες από το 2016, και η Άρντερν επιβεβαίωσε ότι είχε και η ίδια ενημερωθεί για τη δραστηριότητά του, και ότι συγκλονίστηκε μαθαίνοντας τι συνέβη σήμερα.

«Ήταν ένα πρόσωπο γνωστό στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας μας και οι κινήσεις του βρίσκονταν υπό διαρκή παρακολούθηση. Υπάρχουν πολύ λίγα άτομα που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης είναι υπήκοος Σρι Λάνκα που έφτασε στη Νέα Ζηλανδία το 2011. Ήταν ένα πρόσωπο γνωστό «σε πολλές υπηρεσίες» εδώ και πέντε χρόνια, όπως είπε η πρωθυπουργός.

Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται σε επιφυλακή για ενδεχόμενες επιθέσεις αφού ένας ακροδεξιός σκότωσε 51 ανθρώπους σε δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς τον Μάρτιο του 2019.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter