Τρομοκρατικό ήταν το χτύπημα εναντίον της Ντόρτμουντ – Συναγερμός στη Γερμανία (Video και Photos)

Τρομοκρατικό ήταν το χτύπημα εναντίον της Ντόρτμουντ – Συναγερμός στη Γερμανία (Video και Photos)

«Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για επίθεση με εκρηκτικά. Φαίνεται πως ο μηχανισμός πυροδοτήθηκε από απόσταση τη στιγμή που περνούσε το πούλμαν της Ντόρτμουντ, λέει η γερμανική αστυνομία. 

 Τα εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί κοντά στην έξοδο του ξενοδοχείου». Mε αυτή την ανακοίνωση που εξέδωσε προ ολίγου η Γερμανική αστυνομία , κάνει ουσιαστικά λόγο για τρομοκρατική επίθεση στο πούλμαν της αποστολής της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

 Λίγο αργότερα, η αστυνομία εξέδωσε και τρίτη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: “Όπως αναφέρθηκε στα προηγούμενα ανακοινωθέντα, υπήρξαν τρεις εκρήξεις κοντά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ το απόγευμα (11 Απριλίου, περίπου 7:15μ.μ.). Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της αστυνομίας, τα εκρηκτικά ήταν πολύ ισχυρά.Τα εκρηκτικά θα μπορούσαν να τα είχαν κρύψει σε θάμνο κοντινού πάρκινγκ”.

Επίσης, όπως δήλωσαν Γερμανοί αστυνομικοί, δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής από Μόναχο και Βερολίνο έχουν σπεύσει ήδη στην περιοχή στο Ανω Ντόρτμουντ και ερευνούν την γύρω περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή. Ηδη η περιοχή που έγιναν οι εκρήξεις έχει αποκλειστεί σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου.

Στο μεταξύ, ο γκολκίπερ της Μπορούσια, Ρόμαν Μπούρκι δήλωσε εμφανώς σοκαρισμένος στην ελβετική ιστοσελίδα blick.ch : «Φύγαμε από το ξενοδοχείο κατά τις 19.15 (20.15 ώρα Ελλάδας) και κατεβήκαμε στον δρόμο. Όταν βγήκαμε στον κεντρικό, τότε ακούστηκε μία πολύ δυνατή έκρηξη στο πίσω μέρος του πούλμαν και τα θραύσματα πέτυχαν τον Μπάρτρα στο χέρι. Μετά την έκρηξη, όλοι πέσαμε στο πάτωμα, γιατί δεν ξέραμε αν θα ακολουθούσε κάτι άλλο. Η αστυνομία ενήργησε γρήγορα και έστησε μία περίμετρο ασφαλείας. Ήμασταν όλοι σοκαρισμένοι, καθώς κανείς δεν περίμενε να συμβεί κάτι τέτοιο λίγη ώρα πριν από ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι»

Ο πρώην άσος της ομάδας και νυν της Μάντσεστερ Σίτι, ο Γκουντογκάν έστειλε το δικό του μήνυμα συμπαράστασης στους πρώην συμπαίκτες του. «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ελπίζω όλα να πάνε καλά», έγραψε στο twitter.

Μπορεί οι φίλοι της Μονακό που ταξίδευσαν στη Γερμανία να έμειναν στον… αέρα λόγω της μετάθεσης του αγώνα για απόψε, όμως οπαδοί άλλων ομάδων προσφέρθηκαν αμέσως να τους φιλοξενήσουν στα σπίτια τους, κι έφτιαξαν και hashtag για όσους ψάχνουν τρόπο επικοινωνίας!

“Είμαστε καλά στην υγεία μας, σωματικά, αλλά όχι ψυχολογικά. Είμαστε φοβισμένοι και σοκαρισμένοι. Είναι δύσκολη η κατάσταση”, δήλωσε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, τη στιγμή που η διοικηση της Ντόρτμουντ συνιστά ψυχραιμία σε όλους.

Η είδηση για την έκρηξη μεταδόθηκε πρώτα από το twitter της Ντόρτμουντ στις 20:40 και η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι “υπήρξαν συνολικά τρεις εκρήξεις στην περιοχή του πούλμαν”, χωρίς όμως προς το παρόν να έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες αν και όλα συγκλίνουν σε “τρομοκρατικό” χτύπημα. “Πριν από τον αγώνα Champions League μεταξύ Ντόρτμουντ και Μονακό, σημειώθηκε έκρηξη κοντά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ, λίγο μετά από τις 7 τοπική ώρα. Η τοποθεσία του περιστατικού είναι η Wittbräuckerstraße / Schirrmannweg στο Άνω Ντόρτμουντ. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τα παράθυρα του λεωφορείου (μερικώς ή ολικώς) έσπασαν και ένα άτομο τραυματίστηκε. Δεν είναι ακόμα εφικτό να πούμε τι ακριβώς ήταν αυτή η έκρηξη ή πού ακριβώς εξερράγη” ανέφερε το πρώτο ανακοινωθέν της γερμανικής αστυνομίας.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Ντόρτμουντ ενημέρωνε διαρκώς για τις εξελίξεις τους φιλάθλους που ήδη είχαν μπει στο γήπεδο, ενώ οι οπαδοί της φιλοξενούμενης Μονακό άρχισαν να φωνάζουν διαρκώς το όνομα της γερμανικής ομάδας και πήραν τα εύσημα από την διοίκηση της Μπορούσια

Με ανάρτηση στο Twitter, η Ντόρτμουντ ενημέρωσε πως όλοι οι ποδοσφαιριστές της είναι ασφαλείς και επισήμανε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και στο στάδιο, το «Signal Iduna Park», ενώ από την πλευρά της η αστυνομία ζήτησε ψυχραιμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ματς θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις 19:45.

https://twitter.com/paulknill/status/851863391329300481

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter