Τρόμος στην Πράγα: Ο μακελάρης ήθελε να… μιμηθεί επίθεση στη Ρωσία – Κρεμασμένοι στο κενό για ώρα φοιτητές για να σωθούν (Videos)

Τρόμος στην Πράγα: Ο μακελάρης ήθελε να… μιμηθεί επίθεση στη Ρωσία – Κρεμασμένοι στο κενό για ώρα φοιτητές για να σωθούν (Videos)

Περισσότεροι από 15 άνθρωποι είναι ο νέος τραγικός απολογισμός από την επίθεση του φοιτητή στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στο κέντρο της Πράγας, που ανακοίνωσε ο διοικητής της αστυνομίας.

Σύμφωνα με διαρροές από αστυνομικές πηγές στο τσέχικο μέσο Lidovky.cz, ο δράστης ήταν Τσέχος, φοιτητής ιστορίας με ψυχολογικά προβλήματα και ήταν 24 ετών. Ο δράστης πριν μεταβεί οπλισμένος στο Πανεπιστήμιο φέρεται να σκότωσε τον πατέρα του στο σπίτι τους, στο χωριό Κλάντνο, και στην συνέχεια να τοποθέτησε εκεί κάποια αυτοσχέδια βόμβα, η οποία δεν εξερράγη.

Η αστυνομία είχε ήδη εκδόσει ένταλμα σύλληψής του: γνώριζε ότι ήταν οπλισμένος και επικίνδυνος.

«Πάντα ήθελα να σκοτώνω»

Τα μηνύματα του δράστη ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, λίγες ώρες πριν το αιματοκύλισμα στο Πανεπιστήμιο, ο οποίος ανήρτησε στο telegram: «Γ@μ@μ@νη μέρα, γ@μ@μ@νη ζωή» και «πίνω τσάι και θέλω να αυτοκτονήσω».

Σε ένα μήνυμα που έχει κυκλοφορήσει στα μέσα της Τσεχίας, ο δράστης φέρεται να είχε προαναγγείλει την επίθεση σε εκπαιδευτικό ίδρυμα. «Θέλω να κάνω επίθεση σε σχολείο και πιθανόν να αυτοκτονήσω. Η Alina Afanaskina με βοήθησε. Πάντα ήθελα να σκοτώνω, νόμιζα θα γίνω μανιακός στο μέλλον. Ήταν πιο επικερδές να κάνω μαζική επίθεση από κατά συρροήν. Κάθισα, περίμενα, ονειρεύτηκα» φέρεται να είχε γράψει μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης: Πράγα: 11 οι νεκροί, δεκάδες τραυματίες από πυροβολισμούς σε Πανεπιστήμιο – Στα περβάζια οι φοιτητές για να σωθούν (Video-Photos)

«Μισώ τον κόσμο και θέλω να προκαλέσω όσο περισσότερο πόνο μπορώ», είναι επίσης ένα από τα σοκαριστικά μηνύματα που έγραψε ο δράστης του μακελειού στην Πράγα στο Telegram. Ταυτοποιήθηκε ως ο 24χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου του Καρόλου, David Kozak.

 

Η στιγμή που σημαδεύει με το όπλο

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες με τον δράστη να βρίσκεται στην οροφή του πανεπιστημίου και να σημαδεύει με το πυροβόλο όπλο του τον κόσμο που τρέχει πανικόβλητος να ξεφύγει από το σημείο.

Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από αίθουσα του πανεπιστημίου στην Πράγα:

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο της ΕΡΤ, ακούγονται πυροβολισμοί και οι φοιτητές πέφτουν κάτω από τα θρανία και πίσω από τις καρέκλες, προσπαθώντας να προστατευτούν.

Τα πλάνα μετά την αιματηρή επίθεση δείχνουν τους φοιτητές να βγαίνουν από τις αίθουσες, με τη βοήθεια της αστυνομίας, ο ένας πίσω από τον άλλο, ενώ άλλες φωτογραφίες δείχνουν τους φοιτητές να βγαίνουν κρατώντας τα χέρια τους πάνω από το κεφάλι.

Σοκαρισμένος δηλώνει ο Τσέχος πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Τσεχίας Πετρ Πάβελ δήλωσε «σοκαρισμένος» από την επίθεση ενόπλου στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα, που άφησε πίσω της 11 νεκρούς, μεταξύ των οποίων τον δράστη, καθώς και δεκάδες τραυματίες.

«Είμαι σοκαρισμένος από αυτά τα γεγονότα… Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων των πυροβολισμών», δήλωσε με ανάρτηση στο Χ (πρώην twitter) ο Πάβελ, ο οποίος ολοκληρώνει διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η πολύνεκρη επίθεση συνδέεται με διεθνή τρομοκρατία

Ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακούσαν δήλωσε σήμερα ότι η πολύνεκρη επίθεση σε σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα δεν φέρεται να έχει σχέση με τη «διεθνή τρομοκρατία». «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτό το έγκλημα συνδέεται με τη διεθνή τρομοκρατία», τόνισε ο Ρακούσαν σε δημοσιογράφους.

Περισσότεροι από 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά ενόπλου στην επίθεση, ανακοίνωσε η αστυνομία, σε νεότερο απολογισμό. «Περισσότεροι από 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 24 τραυματίστηκαν», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της τσεχικής αστυνομίας Μάρτιν Βόντρασεκ.

Όπως τόνισε, ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός, ήταν φοιτητής στη σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου.

Βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή που οι φοιτητές πηδούν από το παράθυρο

Νέο βίντεο  ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας, δείχνει φοιτητές να πηδάνε από τα παράθυρα της σχολής, ώστε να γλιτώσουν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter