Τρόμος στο Λονδίνο: Τρία «συμβάντα» – Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες (Video και Photos)

Τρόμος στο Λονδίνο: Τρία «συμβάντα» – Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες (Video και Photos)

Τρία βίαια επεισόδια, στη Γέφυρα του Λονδίνου, στην κοντινή Αγορά Μπόροου και στην περιοχή Βόξολ, σημειώθηκαν στο Λονδίνο. Η βρετανική αστυνομία αναζητεί τρεις υπόπτους. Ένας νεκρός και τουλάχιστον 15 τραυματίες σύμφωνα με το BBC. To περιστατικό αντιμετωπίζεται ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια, δήλωσε η Τερέζα Μέι.

To περιστατικό αντιμετωπίζεται ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια”, δήλωσε η Τερέζα Μέι, η οποία διέκοψε την προεκλογική της εκστρατεία και επέστρεψε στο Λονδίνο. 

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας θα προεδρεύσει σύσκεψης με ανώτατα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας το πρωί.

Η βρετανική αστυνομία θεωρεί ότι τα περιστατικά στη γέφυρα του Λονδίνου και στην Αγορά Μπόροου αποτελούσαν συντονισμένες επιθέσεις τρομοκρατών.

Αντίθετα αναφέρει πως το περιστατικό στο Βόξολ είναι “μαχαίρωμα” και δεν συνδέεται με εκείνα της γέφυρας του Λονδίνου και της Αγοράς του Μπόροου. 

Η βρετανική αστυνομία αναζητεί τρεις υπόπτους, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο και η γέφυρα του Λονδίνου έχει αποκλειστεί. Κλειστή είναι και η γέφυρα του Σάουθγουορκ. Ο σταθμός του υπογείου London Bridge παραμένει επίσης κλειστός.

Σύμφωνα με την Daily Mail αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για έως 20 θύματα υποστηρίζοντας ότι τρία άτομα τα χτύπησαν με μαχαίρια 12 ιντσών (30 εκατοστά) αφού τα χτύπησαν πρώτα με το αυτοκίνητο.

Μιλώντας στο Sky News, κάτοικος της περιοχής δήλωσε ότι άκουσε εκπυρσοκροτήσεις όπλων.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι είδε τρεις ανθρώπους με κομμένους λαιμούς στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το συμβάν στο Λονδίνο, σύμφωνα με μια ανάρτηση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Ό,τι κι αν μπορούν να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να βοηθήσουν το Λονδίνο και το Ηνωμένο Βασίλειο, θα το κάνουμε – ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ!», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Τραμπ.

Σε ένα δεύτερο tweet του, ο Τραμπ λέει τα εξής: «Πρέπει να είμαστε έξυπνοι, άγρυπνοι και σκληροί. Πρέπει τα δικαστήρια να μας δώσουν πίσω τα δικαιώματά μας. Χρειαζόμαστε την Ταξιδιωτική Απαγόρευση ως ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας!».

Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ: “Οι σκέψεις και οι προσευχές μας για τα θύματα και τις οικογένειές τους” έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter