Τρόποι για να αποφύγετε εκατοντάδες αχρείαστες θερμίδες!

Τρόποι για να αποφύγετε εκατοντάδες αχρείαστες θερμίδες!

Θα έχετε ακούσει πολλές φορές ότι για να χάσετε βάρος θα πρέπει να προσλαμβάνετε λιγότερες θερμίδες από όσες καίτε ή να καίτε περισσότερες από όσες παίρνετε με τις τροφές. Ωστόσο το φαγητό που τρώτε δεν καίγεται αυτομάτως σε κάποια σόμπα μέσα στο σώμα σας.

Η τροφή περνά μέσα από μια πεπτική διαδικασία η οποία προκαλεί μεταβολικές αντιδράσεις που επηρεάζουν την όρεξη, το βάρος, την αποθήκευση λίπους και τον μεταβολισμό.

Αυτό σημαίνει πως το σώμα μας αντιδρά διαφορετικά ανάλογα με το είδος της τροφής που καταναλώνουμε κάθε φορά. Σε μελέτη που διενέργησαν ερευνητές του Purdue, προστέθηκαν 500 θερμίδες από καρύδια σε ημερήσια βάση στην διατροφή σε άνδρες και γυναίκες για διάστημα οκτώ εβδομάδων.

Όχι μόνο όσοι συμμετείχαν στο πείραμα δεν κέρδισαν βάρος, αλλά παράλληλα τα επίπεδα στα τριγλυκερίδια έπεσαν κατά 24%. Οι επιστήμονες εξακολουθούν να ερευνούν το πώς συνέβη αυτό το αποτέλεσμα. Μια από τις θεωρίες ερμηνείας υποστηρίζει πως οι τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και υγιή λίπη δίνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση και κατά συνέπεια καταναλώνουμε λιγότερο πρόχειρο φαγητό.

Οι τροφές αυτές ενισχύουν τον μεταβολισμό και ως αποτέλεσμα καίμε περισσότερες θερμίδες, ενώ αυτές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως οι ξηροί καρποί μας δίνουν άμεσα ενέργεια χωρίς να παρεμβάλλεται στον οργανισμό κάποια διαδικασία επεξεργασίας.

Ένας εύκολος τρόπος για να κατανοήσετε τα παραπάνω είναι να αναρωτηθείτε τι σας κάνει να νιώθετε πιο πλήρεις. 300 θερμίδες χυμού μήλου ή οι ίδιες θερμίδες από ολόκληρα μήλα; Παίρνοντας θερμίδες από ολόκληρα φρούτα και μούρα που σας προστατεύουν από έξτρα κιλά αλλά και από τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, ενώ ο χυμός αυξάνει τις πιθανότητες και για τα δύο.

Είναι σημαντικό να προσέχετε τι θερμίδες παίρνετε όταν στοχεύετε στην απώλεια βάρους αλλά και ταυτόχρονα στην βελτίωση της συνολικής σας υγείας, Τηρήστε τις συμβουλές που ακολουθούν για να πετύχετε και τα δυο αλλά και για να μειώσετε παράλληλα τις αχρείαστες θερμίδες που λαμβάνετε καθημερινά.

Φρούτα αντί για χυμό

Ένα ποτήρι 200 ml πορτοκαλιού περιέχει 93 θερμίδες, 16,4 γραμμάρια ζάχαρης και μηδενικές ίνες. Ένα πορτοκάλι έχει μόλις 62 θερμίδες, 12 γραμμάρια ζάχαρης και 3 γραμμάρια ινών. Η κατανάλωση φρούτων συνεπάγεται λιγότερες θερμίδες ενώ παράλληλα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη έως και 26%.

Προτιμήστε τους ξηρούς καρπούς για σνακ

Αφήστε στην άκρη την σακούλα με τα τσιπς και επιλέξτε τους ξηρούς καρπούς ως σνακ καθώς σύμφωνα με έρευνα του Journal of Nutrition, άτομα που καταναλώνουν ξηρούς καρπούς πάνω από δυο φορές την εβδομάδα έχουν μικρότερο κίνδυνο παχυσαρκίας σε διάστημα οκτώ ετών σε σύγκριση με εκείνα τα άτομα που αποφεύγουν αυτό το γευστικό σνακ. Eπίσης είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη η οποία καταπολεμά τις φλεγμονές και παρέχουν βιταμίνες και μέταλλα.

«Όχι» στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Το ένα ποτό την ημέρα δεν πειράζει ποτέ, ωστόσο η υπερκατανάλωση αλκοόλ σίγουρα δεν σας βοηθά. Το αλκοόλ όχι μόνο έχει περισσότερες θερμίδες ανά γραμμάριο (7) σε σχέση με τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες (4), αλλά παράλληλα το σώμα τις καίει πρώτες. Αν λοιπόν αρχίσετε τις μαργαρίτες την μια μετά την άλλη, το σώμα σας δεν θα κάψει τίποτε άλλο για τις επόμενες ώρες.

Προτιμήστε το σπιτικό φαγητό

Ετοιμάστε οι ίδιοι το γεύμα σας ώστε να γλιτώσετε εκατοντάδες θερμίδες, ενώ οι διατροφικές συνήθειες θα γίνουν περισσότερο ποιοτικές. Τα εστιατόρια συχνά σερβίρουν μεγαλύτερες μερίδες από το φυσιολογικό και τα πιάτα περιλαμβάνουν κρυμμένα λίπη και σάκχαρα που αυξάνουν το σωματικό βάρος.

Τρώτε αργά

Έρευνα έχει δείξει πως όσοι καταναλώνουν γρήγορα τις τροφές, προσλαμβάνουν 10% περισσότερες θερμίδες από εκείνους που μασούν αργά το φαγητό τους. Οι δεύτεροι μάλιστα πίνουν 100 ml περισσότερο νερό κατά την διάρκεια του γεύματος, κάτι που βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολισμού.

Κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες

Οσο λιγότερο κοιμάστε τόσο πιο πιθανό είναι να αυξήσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε ημερησίως, ενώ ο μη επαρκής ύπνος λέγεται πως ανεβάζει τα επίπεδα ορμονών του στρες όπως η κορτιζόλη και αυτό συμβάλει στην αποθήκευση λίπους στο σώμα σας.

Άσκηση πριν το πρωινό

Ιαπωνική έρευνα έδειξε πως αν κάνετε προπόνησε πριν το πρωινό, μπορείτε να κάψετε 260-280 περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα σε σύγκριση με το αν κάνετε γυμναστική οποιαδήποτε άλλη ώρα.

Ικανοποιήστε την δίψα πριν το φαγητό

Πιείτε νερό πριν το γεύμα σας και ενδεχομένως να καταναλώσετε ακόμη και 92 λιγότερες θερμίδες όταν καθίσετε στο τραπέζι. Κάντε το τρεις φορές την ημέρα και θα καταφέρετε να κάψετε ακόμη και 300 θερμίδες ενώ παράλληλα θα είστε περισσότεροι ενυδατωμένοι.

Φάτε περισσότερα αυγά

Σε έρευνα που δημοσίευσε το περιοδικό International Journal of Obesity, διαπιστώθηκε πως οι άνδρες και οι γυναίκες που έτρωγαν δύο αυγά για πρωινό έχασαν 65 τοις εκατό περισσότερο βάρος μετά από δύο μήνες από τους συνομηλίκους τους που έτρωγαν ένα πρωινό με bagel που περιείχε τον ίδιο αριθμό θερμίδων .

Τρώτε μυαλωμένα

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας κάνει συχνά να τρώμε ενώ παράλληλα μιλάμε στο κινητό ή να τσιμπολογάμε ενώ χαζεύουμε στο ιντερνετ. Κάντε στον εαυτό σας τις εξής ερωτήσεις: «Γιατί τρώω;» «Πόσο πρέπει να φάω;» «Κάνω τις σωστές επιλογές;». Θα σας βοηθήσει να αποφύγετε πολλές περιττές θερμίδες ημερησίως.

Πείτε «ναι» στα μανιτάρια

Οι περισσότερες ποικιλίες αποτελούν ιδανικά υποκατάστατα του κρέατος σε πιάτα ζυμαρικών, σε σούπες αλλά και σε μπέργκερ. Γλιτώνετε ένα σωρό θερμίδες χωρίς να μένετε ποτέ πεινασμένοι. Απλά δοκιμάστε τα μια μέρα την εβδομάδα αντί για κόκκινο κρέας.

Φτιάξτε το δικό σας αναψυκτικό

Μόλις 350 ml αναψυκτικού του εμπορίου περιέχουν 240 θερμίδες και 15 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρης. Αν σας αρέσουν τα ανθρακούχα ροφήματα, πάρτε ένα ανθρακούχο νερό, προσθέστε στημένο λεμόνι και λάιμ, ρόδι ή φράουλες και εξοικονομήστε εκατοντάδες θερμίδες.

Πηγή runfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter