Τροπολογία: Έως τις 15 Μαΐου η καταβολή των δόσεων από τους καναλάρχες

Τροπολογία: Έως τις 15 Μαΐου η καταβολή των δόσεων από τους καναλάρχες

Έως τα μέσα Μαΐου θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν την επόμενη αλλά και όλες τις επόμενες δόσεις κατ΄ έτος οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών που αδειοδοτήθηκαν, μέσω τροπολογίας που κατέθεσε το ΨΗΠΤΕ.

Ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, παρουσιάζοντας την τροπολογία που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο για την ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ, επισήμανε στην Ολομέλεια ότι με βάση τη ρύθμιση αντί για 1/1/2019 που είχε προγραμματιστεί να καταβληθεί η επόμενη δόση από τους καναλάρχες, τελικά δίνεται μικρό χρονικό περιθώριο έως τις 15 Μαΐου. Μάλιστα, ανέφερε πως αυτή θα είναι η καταληκτική ημερομηνία που θα ισχύει για κάθε δόση που θα καταβάλλεται κατ΄ έτος.

«Οι τηλεοπτικοί σταθμοί κατέβαλλαν, μέσα Σεπτεμβρίου 2018, την πρώτη δόση του τιμήματος, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, από τις 10 συνολικά δόσεις για την άδεια που κατέχουν» είπε ο Λ. Κρέτσος και πρόσθεσε:

«Στην προκειμένη περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη το σύντομο χρονικό διάστημα που παρήλθε από την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος καθώς και τις αυξημένες υποχρεώσεις των αδειοδοτημένων τηλεοπτικών σταθμών -ιδίως αναφορικά με θέσεις εργασίες και τις επενδύσεις στην παραγωγή πρωτότυπου ποιοτικού προγράμματος, κρίνεται εύλογη και σκόπιμη η παροχή της δυνατότητας στους αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς για την καταβολή εκάστης των υπόλοιπων δόσεων μέχρι την 15η Μαΐου εκάστου έτους». 

Ολόκληρη η τροπολογία:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/01/29/5c50830a825e636aa32792b2.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter