Τροπολογία Γεωργιάδη μετά την Ερώτηση Αλεξιάδη και την κατακραυγή για το… ανώνυμο σούπερ μάρκετ που κερδοσκοπούσε

Τροπολογία Γεωργιάδη μετά την Ερώτηση Αλεξιάδη και την κατακραυγή για το… ανώνυμο σούπερ μάρκετ που κερδοσκοπούσε

Έπειτα από την Ερώτηση που κατέθεσαν -με πρωτοβουλία του Τρύφωνα Αλεξιάδη- 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την κατακραυγή για την άρνηση του υπουργού Ανάπτυξης να γνωστοποιήσει την επωνυμία του σούπερ μάρκετ που καλείται να πληρώσει πρόστιμο 647.000 ευρώ για κερδοσκοπία, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναγκάστηκε να καταθέσει τροπολογία για τη δημοσιοποίηση των επιχειρήσεων στις οποίες διαπιστώθηκαν φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας.

Σύμφωνα με τον αν. τομεάρχη Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κατάθεση της συγκεκριμένης τροπολογίας από τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ και νυν υπουργό Ανάπτυξης αποτελεί «πολιτική δικαίωση για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

«Διατυπώσαμε εδώ και καιρό το αίτημα για ανάλογη νομοθετική ρύθμιση, όταν διαπιστώσαμε την επικοινωνιακή διαχείριση ελέγχων για αισχροκέρδεια χωρίς να γνωρίζουμε τα ονόματα των παραβατών!» τονίζει ο Τρ. Αλεξιάδης και υπενθυμίζει ότι στις συνεχείς πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η απάντηση της κυβέρνησης επικεντρωνόταν στο… νομοθετικό κενό και την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Σημειώνει δε ότι το πρώτο βήμα έγινε έστω και με τη μορφή τροπολογίας που περιέχει και άσχετες διατάξεις, θέτοντας τα εξής ερωτήματα:

1 . Γιατί καθυστέρησε η κυβέρνηση;

2 . Γιατί η διάταξη έχει χρονικό όριο μέχρι 30.6.22; Θα τελειώσουμε μέχρι τότε, με την πανδημία και την εκτίναξη των τιμών; Οι αποτυχημένες προβλέψεις του προϋπολογισμού ότι «η πανδημία θα τελειώσει στις αρχές του 2022» δεν τους δίδαξαν τίποτα;

Η τροπολογία του υπουργείο Ανάπτυξης:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter