Τροπολογία για την παράταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού προανήγγειλε ο Δραγασάκης

Τροπολογία για την παράταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού προανήγγειλε ο Δραγασάκης

Την παράταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού για έναν χρόνο εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2019.

Ο Γ. Δραγασάκης χαρακτήρισε το ιδιωτικό χρέος ως μία από τις πιο οδυνηρές κληρονομιές της κρίσης, προαναγγέλλοντας παράλληλα την τροπολογία που θα έρθει για την παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού, η οποία και θα συνοδεύεται με περαιτέρω απλούστευση και διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής.

Κατά τις πληροφορίες, το όριο των 50.000 ευρώ για χρέη προς τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, Εφορία ή ιδιώτες (σ.σ. προμηθευτές) αναμένεται να φτάσει στις 300.000 ευρώ και πιθανότερο σενάριο η τροπολογία να συμπεριληφθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ρύθμιση και για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Ως προς την τροποποίηση του νόμου Κατσέλη, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι «σύντομα επίσης θα αποσαφηνιστεί το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και θα έρθει σχετική ρύθμιση στη Βουλή. Στόχος μας είναι η εν λόγω προστασία να επεκταθεί και στην πρώτη κατοικία επαγγελματιών, η προστασία ν’ αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα και να συνοδευτεί από μια ευρύτερη πολιτική στέγασης για όσους δεν έχουν κατοικία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter