Τροπολογία για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από φυσικές καταστροφές

Τροπολογία για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από φυσικές καταστροφές

Την οικονομική ενίσχυση νοικοκυριών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για τη χρησιμοποίηση μισθωμένων οχημάτων χωρίς οδηγό στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές.

Η τροπολογία αφορά τη χορήγηση ενίσχυσης 20% για την κάλυψη κυρίως ειδών διατροφής για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Το ποσό θα ανέρχεται σε 220 ευρώ για το «μονομελές νοικοκυριό», ενώ θα προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού, με ανώτατο όριο αγορών τα 1.000 ευρώ, κάτι που δεν ισχύει για δικαιούχους με περισσότερα από έξι εξαρτώμενα τέκνα.

Επιπλέον, το ποσό πιστώνεται από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μονοπρόσωπη ΑΕ» και είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο. «Εάν ο δικαιούχος έχει επιλέξει την πίστωση του ποσού της ενίσχυσης στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα, η ενίσχυση πιστώνεται σε αυτή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορά αγαθών κάθε είδους σε καταστήματα ή λαϊκές αγορές που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων» σημειώνεται στην τροπολογία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter