Τροπολογία Κασιδιάρη: Την προσέγγιση Κοντιάδη – Αλιβιζάτου αντιπροτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τροπολογία Κασιδιάρη: Την προσέγγιση Κοντιάδη – Αλιβιζάτου αντιπροτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Με δεδομένη την αδιαλλαξία της κυβερνητική πλειοψηφία σε σχέση με την οριοθέτηση των ναζιστικών μορφωμάτων επί τη βάσει του αντιρατσιστικού νόμου, η αξιωματική αντιπολίτευση αντιπρότεινε την προσέγγιση των συνταγματολόγων Κοντιάδη και Αλιβιζάτου προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.

Μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι αν η πλειοψηφία επιμείνει στη δική της πρόταση, τότε «δεν μπορούμε να ψηφίσουμε αυτήν την τροπολογία». Αντιπρότεινε τη ρύθμιση που διατύπωσαν στον δημόσιο διάλογο οι δύο συνταγματολόγοι, η οποία προβλέπει πως αν ένα κόμμα επιλέξει να καταθέσει ψηφοδέλτιο με υποψήφιο που έχει καταδικαστεί για αδικήματα του 187 (εγκληματική οργάνωση) και 187Α του ΠΚ (τρομοκρατικές πράξεις), ο Άρειος Πάγος μπορεί να κρίνει ότι το κόμμα δεν μπορεί να καταθέσει συνδυασμό.

Στον αντίποδα, ο Μάκης Βορίδης έδειξε ότι η πλειοψηφία είναι διατεθειμένη –κάτι που επισήμανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από βήματος Βουλής- να συζητήσει τον περιορισμό του εύρους των αδικημάτων, γεγονός που ερμηνεύτηκε ως κλείσιμο του ματιού για περιορισμό της διάταξης στα άρθρα 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα.

Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών απέρριψε κάθε ενδεχόμενο για ιδεολογικές αναφορές στη ρύθμιση, καθώς έθεσε το ζήτημα σε νομική και όχι πολιτική βάση. Όλα αυτά, ενώ αναμένεται η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου επί της συνταγματικότητας της τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση και η οποία θα κρίνει -εν πολλοίς- τη στάση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Από εκεί και πέρα, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 τάσσονται κατά σε οποιαδήποτε ρύθμιση, ενώ ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος, δήλωσε στην Επιτροπή πως το κόμμα του θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Σε κάθε περίπτωση, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει την Τετάρτη κατά τη συζήτηση της τροπολογίας στην Ολομέλεια. 

Διαβάστε επίσης:

Το Μαξίμου σφυρίζει αδιάφορα και αρνείται να κατονομάσει τους ναζί στην τροπολογία στη διάταξη για τον Κασιδιάρη

Στη Βουλή η τροπολογία της κυβέρνησης για το εκλογικό μπλόκο στον Κασιδιάρη

ΠΑΣΟΚ: «Ναι» υπό προϋποθέσεις στην τροπολογία για τους νεοναζί

Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ τη διάταξη για τον Κασιδιάρη

Η νομοθετική ρύθμιση που «μπλοκάρει» τη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter