Τροπολογία Πλεύρη: Τσουχτερό πρόστιμο για πλαστά πιστοποιητικά – Καταγγελία σύμβασης με ΕΟΠΥΥ για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς

Τροπολογία Πλεύρη: Τσουχτερό πρόστιμο για πλαστά πιστοποιητικά – Καταγγελία σύμβασης με ΕΟΠΥΥ για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς

Στενεύει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς, καθώς με τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, Τρίτη, στην Ολομέλεια της Βουλής χάνουν το δικαίωμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και καταγγέλλεται αυτοδικαίως και αζημίως η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Βαριά πρόστιμα για όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, ενώ πρόστιμα θα καταβάλλουν ιδιοκτήτες δομών υγείας με ανεμβολίαστο υγειονομικό προσωπικό. Αίρεται η αναστολή για εργαζόμενους του ΕΣΥ με την πραγματοποίηση της πρώτης (υπό την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό) ή της μοναδικής δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Δείτε επίσης: Τσουχτερό πρόστιμο 5.000 ευρώ για «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης

Ως προς την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων νόσησης, κατά των εμπλεκόμενων επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ δίχως αυτό να αναιρεί τις λοιπές διοικητικές και ποινικές ευθύνες. Να σημειωθεί ότι για τους υγειονομικούς που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους υποθέσεις θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 για κάθε παράνομη πράξη.

Προβλέπεται, επίσης, ότι κατά εργοδοτών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία που απασχολούν ανεμβολίαστο υγειονομικό προσωπικό θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 10.000 έως 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 20.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ. Τα προαναφερθέντα πρόστιμα προβλέπονται και για το προσωπικό που απασχολείται στις δομές.

Οι κυρώσεις που περιλαμβάνονται στην τροπολογία για τους ελεύθερους επαγγελματίες (ιδιωτικά ιατρεία και φαρμακεία) είναι η καταγγελία (αυτοδικαίως και αζημίως) της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και η αναστολή τόσο της δυνατότητας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης όσο και του δικαιώματος εκτέλεσης ηλεκτρονικών συνταγών. Επιπλέον, ανώτατο όριο τιμής (πλην ΦΠΑ) για το rapid test ορίζεται το ποσό των 10 ευρώ, ενώ για το PCR 60 ευρώ (πλην ΦΠΑ).

Επιπλέον, υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός φοιτητών σε Σχολές Επιστημών Υγείας των ΑΕΙ, σπουδαστών ΙΕΚ και κολλεγίων, οι οποίοι συμμετέχουν σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διεξάγεται σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία και σε ιδιωτικές δομές υγείας.

Η τροπολογία: 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter