Τροπολογία – πρόκληση: Ασυλία στα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ – Εκτός ελέγχου οι συναλλαγές του οργανισμού

Τροπολογία – πρόκληση: Ασυλία στα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ – Εκτός ελέγχου οι συναλλαγές του οργανισμού

Την ώρα που η κυβέρνηση διατείνεται δια του Γιώργου Φλωρίδη πως θα ξηλώσει την ασυλία στους τραπεζίτες, θεσπίζει νέο ακαταδίωκτο σε σχέση με τυχόν αστικές ευθύνες των μελών του ΤΑΙΠΕΔ, εξαιρώντας τις συναλλαγές τους από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε νύχτα η κυβέρνηση για να συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου για τους servicers, τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ απαλλάσσονται από αστικές ευθύνες έναντι τρίτων σε σχέση με τις συναλλαγές που πραγματοποιεί ο οργανισμός.

Επιπλέον, η ρύθμιση προβλέπει πως οι συναλλαγές του ΤΑΙΠΕΔ δεν θα υπόκεινται στον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εξαιρώντας με αυτόν τον τρόπο τον οργανισμό από τη σφαίρα ελέγχου του ανώτατου δημοσιονομικού δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκης είχε προβεί σε ανάλογες προκλητικές ρυθμίσεις υπέρ των μελών της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό, αλλά και των τραπεζιτών, με τον Γ. Φλωρίδη να διατείνεται πως στην έβδομη αλλαγή του Ποινικού Κώδικα από το 2019 θα περιλαμβάνεται η αποκατάσταση αυτού της θεσμικής στρέβλωσης που ωφέλησε όσους συνέβαλλαν στο «πλιάτσικο» των «θαλασσοδανείων».

Διαβάστε επίσης: ΤΑΙΠΕΔ: Το τελευταίο μεγάλο ξεπούλημα

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter