Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τον πρόεδρο της ΕΡΤ

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τον πρόεδρο της ΕΡΤ

Τροπολογία για την εκλογή Προέδρου της ΕΡΤ με αυξημένη πλειοψηφία 4/5 από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατέθεσε το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι να κοπεί ο ομφάλιος λώρος της εκάστοτε κυβέρνησης με την κρατική τηλεόραση αλλά λόγο στην εκλογή του Προέδρου της να έχει όχι μόνο η εκάστοτε Αντιπολίτευση και Αξιωματική Αντιπολίτευση αλλά και τα κόμματα της ελάσσονος Αντιπολίτευσης αφού η αυξημένη πλειοψηφία των 4/5 προϋποθέτει κάτι τέτοιο.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα (αν δεν αναβληθεί λόγω χιονιά) στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται και ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα μέσα ενημέρωσης όπου μεταξύ άλλων χαρίζονται 3,5 εκατ. ευρώ σε κάθε καναλάρχη και μειώνεται ο αριθμός των εργαζόμενων στα τηλεοπτικά δίκτυα από 400, που προέβλεπε ο Νόμος Παππά, σε 340.

Επιπροσθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει και στην υπέρογκη αύξηση των αμοιβών των διευθυντικών στελεχών στην ΕΡΤ (θα ισχύει και για τους νεοεισερχόμενους) όπου για παράδειγμα η αμοιβή του Προέδρου της εξισώνεται με αυτήν του προέδρου του Αρείου Πάγου. Μάλιστα η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει και φωτογραφική τροπολογία για το ΑΠΕ μέσω της οποίας θα «κουρεύει» τα απαραίτητα προσόντα του εκάστοτε επικεφαλής του προκειμένου να βολέψει κομματικές της επιλογές.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter