Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τον Σαϊντού και κάθε Σαϊντού (Pdf)

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τον Σαϊντού και κάθε Σαϊντού (Pdf)

Τροπολογία για να αποφευχθεί η απέλαση του Σαϊντού Καμαρά, αλλά και παιδιών με αντίστοιχο προφίλ κατέθεσε σύσσωμη η Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας την επαναφορά συγκεκριμένων διατάξεων που κατήργησε στο παρελθόν η ΝΔ με αποτέλεσμα να επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην ίδια την ουσία του κράτους δικαίου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από την κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει σαφή θέση στο ζήτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά και εκατοντάδων άλλων που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία, τονίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση το μόνο που θα χαρακτηρίζει τη στάση της θα είναι η υποκρισία.

Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει την επαναφορά της δυνατότητας των ανεξάρτητων επιτροπών της Αρχής Προσφυγών να παραπέμψουν προς εξέταση στις αρμόδιες Αρχές μια αίτηση διεθνούς προστασίας, όταν αυτή απορρίπτεται, αλλά η Επιτροπή κρίνει ότι συντρέχουν ανθρωπιστικοί λόγοι για τη χορήγηση αδείας διαμονής στη χώρα.

Επιπλέον, με την τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνεται η επαναφορά διατάξεων με συγκεκριμένες βελτιώσεις ώστε να συντάσσονται με τις πιο σύγχρονες διεθνείς πρακτικές.

Η τροπολογία:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter