Τροπολογία τακτικής με παροχές από τη ΝΔ – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει άρθρα του νομοσχεδίου

Τροπολογία τακτικής με παροχές από τη ΝΔ – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει άρθρα του νομοσχεδίου

Σε κοινοβουλευτικές κινήσεις τακτικής, προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο της απόφασης της ηγεσίας της, να μην ψηφίσει τα λεγόμενα «αντίμετρα» – δηλαδή τα μέτρα παροχών – του νομοσχεδίου, προχωρά η Νέα Δημοκρατία, καταθέτοντας τροπολογία, με την οποία προτείνει διαμοίρασμα του πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 0,5%.

Σε τροπολογία που υπογράφουν 13 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προτείνεται η χρηματοδότηση των βρεφονηπιακών σταθμών, με κριτήρια όμως για τους δικαιούχους, η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, η επαναφορά του ειδικού φόρου στα αγροτικά εφόδια στο 13% (άρθρο που υπάρχει ήδη στο νομοσχέδιο!) και μείωση του ΕΝΦΙΑ στο 20%.

Πάντως, ο Χρήστος Σταϊκούρας, εισηγητής της Ν.Δ. και πρώτος υπογράφων την τροπολογία, δήλωσε για ακόμη μία φορά, ότι η Ν.Δ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα «αντίμετρα», άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο, η αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει άρθρα του νομοσχεδίου, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα το άρθρο για τα αγροτικά εφόδια. ​

Απάντηση Μαξίμου:

«Στο έσχατο σημείο αυτογελοιοποίησης έφτασε η Νέα Δημοκρατία», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για την κατάθεση τροπολογίας με αντίμετρα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter