Τροπολογία ΥΠΟΙΚ: Με 6% ΦΠΑ τα φάρμακα για καρκινοπαθείς - Μείωση φόρου στα συμβόλαια αθλητών

Τροπολογία που προβλέπει την υπαγωγή στο μειωμένο ΦΠΑ των φαρμάκων κατά του καρκίνου του διαβήτη κοκ, όπως επίσης και τη μείωση της φορολογίας στα συμβόλαια των αθλητών κατέθεσε στη Βουλή το ΥΠΟΙΚ.

Συγκεκριμένα, τα φάρμακα για καρκινοπαθείς, διαβητικούς κοκ θα υπάγονται στο συντελεστή ΦΠΑ 6% αντί του 13%, ενώ η τροπολογία του υπουργείο Οικονομικών ορίζει -μεταξύ άλλων- εξαίρεση από την επιβολή φόρου πολυτελούς διαβίωσης των αυτοκινήτων οικογενειών με 4 τέκνα.

Επίσης, η τροπολογία του Χρ. Σταϊκούρα προβλέπει πως οι αθλητές με συμβόλαιο άνω των 40.000 ευρώ ετησίως θα φορολογούνται από 1/1/2020 με 22% αντί 45% που ίσχυε, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται ο συντελεστής παρακράτησης από 20% σε 22%.

Η τροπολογία:

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.