Τροπολογία ΥΠΟΙΚ: Μειώνονται και τα φοιτητικά ενοίκια κατά 40%

Τροπολογία ΥΠΟΙΚ: Μειώνονται και τα φοιτητικά ενοίκια κατά 40%

Την μείωση κατά 40% και των ενοικίων φοιτητών που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους προανήγγειλε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος κατά την τοποθέτησή του στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής για την κύρωση μίας ακόμα Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ανακοινώνοντας «νέες παρεμβάσεις κοινωνικού χαρακτήρα», ο υφυπουργός Οικονομικών προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας, η οποία θα εμπεριέχει τη μείωση κατά 40% στα ενοίκια φοιτητών που σπουδάζουν σε πόλεις μακριά από τον τόπο κατοικία τους και είναι εξαρτώμενα τέκνα εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και των οποίων οι συμβάσεις έχουν ανασταλεί.

Πρόσθεσε δε ότι το ΥΠΟΙΚ εξετάζει -στο άμεσο μέλλον- τη θέσπιση ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, στους οποίους καταβάλλεται μόνο το 60% του μισθώματος,

Επίσης, κατά τα λεγόμενα του Απ. Βεσυρόπουλου, στην τροπολογία θα υπάρχει ρύθμιση με την οποία θα διευρύνεται το πλαίσιο για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ, καλύπτοντας και τις επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 20 εργαζόμενους. «Το μέτρο αφορά ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων καθώς και επιχειρήσεις με τη μορφή: Ο.Ε., Ε.Ε. ΕΠΕ και ΙΚΕ» είπε ο υφυπουργός.   

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/04/22/5ea0534f825e6340fd2228c2.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter