Τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο στη Ρουμανία: 16 τραυματίες, μία γυναίκα σε κώμα

Τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο στη Ρουμανία: 16 τραυματίες, μία γυναίκα σε κώμα

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την τραγωδία που συνέβη το πρωί της Παρασκευής στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με την γραμματέα Επικοινωνίας της πρεσβείας στο Βουκουρέστι, Ελένη Κωστούλα που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, από τους 23 τραυματίες οι 16 παραμένουν στο νοσοκομείο, ενώ μία εξ αυτών έχει πέσει σε κώμα.

Οι υπόλοιποι ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο της περιοχής. Στο νοσοκομείο παραμένουν και δύο έφηβοι, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, αλλά συνοδεύουν τον τραυματισμένο πατέρα τους.

Επίσης, η κ. Κωστούλα ανέφερε ότι οι επιβάτες του λεωφορείου θα παραμείνουν απόψε στο Βουκουρέστι, και ίσως αναχωρήσουν αύριο, Σάββατο, για την Ελλάδα. Τα προσωπικά τους αντικείμενα θα τα παραλάβουν όταν ολοκληρωθεί η έρευνα για το δυστύχημα, οι συνθήκες του οποίου δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει ως τώρα το φως της δημοσιότητας, το τουριστικό λεωφορείο, με έναν οδηγό και 47 επιβάτες, είχε ξεκινήσει το απόγευμα της Πέμπτης από τον Βόλο. Εκεί επιβιβάστηκαν έξι άτομα, στη συνέχεια παρέλαβε στη Λάρισα 24 άτομα, και 17 άτομα από τη Θεσσαλονίκη. Επρόκειτο για οργανωμένη εκδρομή στη ρουμανική πρωτεύουσα και οι ταξιδιώτες επιθυμούσαν να περάσουν τα Χριστούγεννα στη ρουμανική πρωτεύουσα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε με συγγενείς των τραυματιών, για να τους μεταφέρει «τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση και τη διαβεβαίωσή του πως η ελληνική πρεσβεία θα τους συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο. Επανέλαβε την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια ζωής Έλληνα πολίτη».

Επιπλέον, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρουμάνο ομόλογό του Μπογντάν Αουρέσκου, «προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την άμεση ανταπόκριση των ρουμανικών αρχών και την άριστη συνεργασία που έχουν με την ελληνική πρεσβεία στο Βουκουρέστι για την αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής κατάστασης».

Διαβάστε επίσης:

Ρουμανία: Οι πρώτες εικόνες από το σημείο του δυστυχήματος με το λεωφορείο (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter