Τροχαίο στο Χαλάνδρι: Ο 18χρονος είχε κι άλλο τροχαίο με τη μητέρα του πριν έναν μήνα

Τροχαίο στο Χαλάνδρι: Ο 18χρονος είχε κι άλλο τροχαίο με τη μητέρα του πριν έναν μήνα

Συγκλονισμένοι είναι οι συγγενείς και οι φίλοι του 18χρονου που σκοτώθηκε στο Χαλάνδρι, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε.

Θείος του θύματος που μιλώντας στο Star ανέφερε ότι πριν ένα μήνα περίπου το παιδί είχε και άλλο τροχαίο με τη μητέρα του: «Πριν κάνα μήνα, η μητέρα του είχε ένα παπάκι. Τον είχε πάει κάπου, σε κάποιο φροντιστήριο, και εδώ λίγο πιο πάνω στο Χαλάνδρι, δεν ξέρω πώς έγινε, ποιος έφταιγε, αλλά τράκαραν με ένα αμάξι. Έπεσαν κάτω και η μητέρα του είναι τώρα με πατερίτσες».

Ο 18χρονος μόλις είχε τελειώσει το σχολείο και περίμενε να μάθει τη βαθμολογία που συγκέντρωσε στις Πανελλήνιες.

«Δράμα… Μοναχογιός ήταν. Είχε τελειώσει την Γ’ Λυκείου και τώρα έδωσε Πανελλήνιες. Τώρα έδωσε Πανελλήνιες, φέτος. Περιμέναμε να βγουν τα αποτελέσματα. Ήθελε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, τα Οικονομικά. Το παιδί εγώ ήξερα ότι έπαιρνε το αμάξι του πατέρα του. Του άρεσαν τα αμάξια, του άρεσαν τα μηχανάκια. Πολύ καλό παιδί. Ήσυχο, ήρεμο και ευγενικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο θείος του, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Mega.

Πώς συνέβη το δυστύχημα

Για το πώς συνέβη το τροχαίο δυστύχημα περιέγραψε ο εμπειρογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς, κάνοντας λόγο για «μεγάλη ταχύτητα».

«Από την πρώτη στιγμή βλέπουμε πάνω στο οδόστρωμα και στις δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση από Χαλάνδρι προς Νέα Ιωνία, μέσα στο οδόστρωμα δεν υπάρχουν ούτε ίχνη τροχοπέδησης αλλά ούτε ίχνη εκτροπής. Υπάρχουν αμυδρά ίχνη πλαγίας ολίσθησης περίπου των 60 εκατοστών σε κοντινή απόσταση από το ρείθρο της διαχωριστικής νησίδας των δύο ρευμάτων ανά κατεύθυνση» περιγράφει αρχικά ο εμπειρογνώμονας, μιλώντας στο OPEN.

«Στη συνέχεια βλέπουμε μια εκτροπή του οχήματος, υπό γωνία 45 περίπου μοιρών σε σχέση με τον άξονα του οδοστρώματος. Έχει χαθεί οριστικά ο έλεγχος του αυτοκινήτου και το αυτοκίνητο κάνει μια αναπήδηση γύρω στα δύο μέτρα σε κατακόρυφη απόσταση από το επίπεδο της διαχωριστικής νησίδας και εν συνεχεία προσκρούει με τη δεξιά πόρτα του συνοδηγού πάνω στον κορμό του δέντρου».

«Απογειώνεται όπως το αεροπλάνο, κανονικά με βαθμιαία κλίμακα ανύψωσης και φτάνει μέχρι και τα δύο μέτρα και χτυπάει στον κατακόρυφο κορμό του δέντρου με τη δεξιά πλευρά. Αποτέλεσμα αυτής της πρόσκρουσης ήταν να εμβολιστεί πάνω από 65 εκατοστά με φόρα και κατεύθυνση από τη δεξιά πλευρά προς την αριστερή», συμπληρώνει.

Αναφορικά με το γεγονός πως το δέντρο ξεριζώθηκε, ο ειδικός δήλωσε: «Αυτό παραπέμπει σε μεγάλη ταχύτητα. Τώρα για εμάς τους πραγματογνώμονες, αυτή η ταχύτητα των 85 περίπου, με το μάξιμουμ να προσέκρουσε με 85 χιλιόμετρα πάνω στον κορμό του δέντρου, είναι τεράστια ταχύτητα πάνω σε αυτό το σημείο γιατί ο κορμός του δέντρου δεν έχει μεγάλη επιφάνεια όπως ο τοίχος για να “απορροφηθούν” οι προσκρούσεις και οι γεωμετρικές μεταβολές του αυτοκινήτου σε επίπεδη έκταση. Γίνεται εμβολισμός, σημειακός εμβολισμός. Περίπου με 85 χιλιόμετρα γίνονται αυτού του είδους οι εμβολισμοί. Μην ξεχνάμε ότι ο Mad Clip προσέκρουσε στο μεταλλικό φωτιστικό στύλο με 75 περίπου χιλιόμετρα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter