Τσαβούσογλου: Αν η Αθήνα κάνει λάθος βήμα, θα πράξουμε ό,τι είναι απαραίτητο – Κακομαθημένη η Ελλάδα

Τσαβούσογλου: Αν η Αθήνα κάνει λάθος βήμα, θα πράξουμε ό,τι είναι απαραίτητο – Κακομαθημένη η Ελλάδα

Διατηρεί τους υψηλούς τόνους η τουρκική πλευρά, συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις, αυτή τη φορά δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εκτόξευσε «πυρά» κατά της Ελλάδας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε την Ελλάδα «κακομαθημένη», σημειώνοντας για ακόμη μια φορά την τουρκική θέση περί εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. «Η Ελλάδα έγινε κακομαθημένη με την υποστήριξη της Ε.Ε. Δεν είμαστε εμείς που αυξάνουμε την ένταση, αλλά η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι».

Στη συνέχεια κατηγόρησε την Ελλάδα για… σαμποτάζ των γερμανικών προσπαθειών για κατευνασμό των εντάσεων. «Η Γερμανία προσπάθησε να αναλάβει έναν αντικειμενικό ρόλο, αλλά αυτές οι προσπάθειες δέχονται επίθεση από την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή διοίκηση», σημειώνοντας ότι από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει «μία ειλικρινής διαμεσολάβηση».

Έπειτα, υπογράμμισε, απευθυνόμενος προς την Αθήνα πως: «Εάν κάνετε τα λάθος βήματα, αυτή τη φορά δεν θα έχουμε ατύχημα, αλλά θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί χωρίς δισταγμό», σημειώνοντας πως η Τουρκία είναι μεν έτοιμη για διάλογο, «όχι όμως με τους ελληνικούς όρους και προϋποθέσεις».

«Αποδεκτές ακόμη και οι απευθείας συνομιλίες» 

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, ανέδειξε μόνο το γεγονός πως οι δύο πλευρές είναι έτοιμες για διάλογο, με τη Γερμανία να είναι «έτοιμη να υποστηρίξει μία τέτοια διαδικασία, ώστε να είναι εποικοδομητική». Μάλιστα, όπως τόνισε στη συνέχεια: «Θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές ακόμη και οι απευθείας συνομιλίες ώστε να εξασφαλιστούν κάποια αποτελέσματα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter