Τσαβούσογλου: Αν η ΕΕ επιβάλλει κυρώσεις, θα αυξήσουμε τις δραστηριότητές μας στην Κύπρο

Τσαβούσογλου: Αν η ΕΕ επιβάλλει κυρώσεις, θα αυξήσουμε τις δραστηριότητές μας στην Κύπρο

Προκλητικός εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπολύοντας απειλές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε πως αν η ΕΕ κάνει βήμα εναντίον της Τουρκίας τότε θα αυξήσει τις δραστηριότητές της στην Κύπρο.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να στέκεται πίσω από αυτή την γελοιότητα περί αλληλεγγύης. Και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι οι προσδοκίες μας είναι ξεκάθαρες. Να τεθούν υπό εγγύηση τα δικαιώματα των Τ/Κ. Τυχόν βήματα εναντίον μας δεν θα ωφελήσουν καθόλου, θα είναι αντιπαραγωγικά. Αν γίνει βήμα εναντίον μας στο όνομα και μόνο της αλληλεγγύης εμείς και θα απαντήσουμε, αλλά και θα αυξήσουμε τις δραστηριότητές μας στην Κύπρο, δεν διστάζουμε σε αυτό το θέμα. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας και της ‘ΤΔΒΚ’», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι η δική τους πρόταση είναι πολύ ξεκάθαρη. «Οι Τ/κ έχουν δικαιώματα στις πηγές γύρω από το νησί και αυτά τα δικαιώματα πρέπει να τεθούν υπό εγγύηση. ‘Άλλωστε στις εργασίες που κάναμε στη δική μας υφαλοκρηπίδα δεν έχει δικαίωμα κανείς να ανακατεύεται», ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter