Τσαβούσογλου: Η ΕΕ δεν πρέπει να απευθύνεται σε εμάς, αλλά σε όσους προκαλούν στην Ανατολική Μεσόγειο

Τσαβούσογλου: Η ΕΕ δεν πρέπει να απευθύνεται σε εμάς, αλλά σε όσους προκαλούν στην Ανατολική Μεσόγειο

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στα καλέσματα των υπουργών της ΕΕ για αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, αφήνοντας «αιχμές» προς την Ελλάδα, την οποία κατηγόρησε για λήψη «μονομερών και προκλητικών μέτρων.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών καλούν την Τουρκία να κάνει βήματα προς την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, συζητώντας παράλληλα την πιθανότητα για μορατόριουμ σε αμφισβητούμενες περιοχές,  με τη γειτονική χώρα να απαντά μέσω του δικού της υπουργείου στις εκκλήσεις για κατευνασμό.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, παρά το γεγονός πως υπογραμμίζει ότι τάσσεται υπέρ του διαλόγου, κατηγορεί εμμέσως την ελληνική πλευρά για λήψη προκλητικών μέτρων στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Τουρκία τάσσεται υπέρ του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων. Είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντά της. Το κάλεσμα της ΕΕ δεν πρέπει να απευθύνεται σε εμάς αλλά σε όσους λαμβάνουν μονομερή και προκλητικά μέτρα στην Ανατολική Μεσόγειο και εκείνους που δεν σέβονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», σημειώνεται στο tweet του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter