Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα ανταποδώσει αν οι ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις για τους S-400

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα ανταποδώσει αν οι ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις για τους S-400

Η Τουρκία θα ανταποδώσει, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλουν κυρώσεις για την αγορά από την Άγκυρα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος πυραύλων S-400, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος πρόσθεσε πως ενδεχόμενες κυρώσεις θα ήταν απαράδεκτες.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο TGRT Haber, ο Τσαβούσογλου είπε πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει να επιβάλει κυρώσεις και πρόσθεσε πως δεν αναμένει η κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναλάβει τέτοια δράση.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμη ότι για την ώρα δεν είναι απαραίτητες επιπλέον γεωτρήσεις ή γεωτρύπανα στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το TGRT.

Ο Μ.Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία είναι έτοιμη για συνεργασία προκειμένου να επιτευχθεί μια λύση στη διένεξη για τους ενεργειακούς πόρους στην περιοχή.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε επίσης πως αν δεν δημιουργηθεί μια σχεδιαζόμενη ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία και αν συνεχιστούν οι απειλές εναντίον της Τουρκίας, θα εξαπολυθεί στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Η Τουρκία διεξάγει συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την εγκαθίδρυση μιας ζώνης ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της στη βορειοανατολική Συρία, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την κουρδική πολιτοφυλακή YPG. Η Άγκυρα θεωρεί πως η YPG είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Στην ίδια συνέντευξη ο Τσαβούσογλου εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία έπειτα από τις συνομιλίες που θα έχει σήμερα με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι, ο οποίος επισκέπτεται την Άγκυρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter