Τσαβούσογλου κατά Μακρόν: Υστερική η συμπεριφορά του σε Ανατολική Μεσόγειο, Συρία και Λιβύη

Τσαβούσογλου κατά Μακρόν: Υστερική η συμπεριφορά του σε Ανατολική Μεσόγειο, Συρία και Λιβύη

Ευθεία επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών. «Έχει γίνει υστερικός λόγω των εξελίξεων στη Λιβύη, τη Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο», σημείωσε σε ομιλία του.

Η Άγκυρα κατηγορεί ευθέως το Παρίσι για υποστήριξη του Χαλιφά Χαφτάρ εναντίον της εδρεύουσας στην Τρίπολη κυβέρνησης που αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, αφού προηγουμένως του προσέφερε στρατιωτική βοήθεια για να πολεμήσει ισλαμιστές μαχητές. Γεγονός που το Παρίσι αρνείται κατηγορηματικά».

«Η υποστήριξε τον πραξικοπηματία Χάφταρ και έκανε μεγάλο λάθος. Τα πράγματα άλλαξαν, οι ισορροπίες μετατοπίστηκαν, ο Χάφταρ ηττήθηκε και ο Μακρόν έγινε υστερικός», ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου είπε ακόμη πως η Τουρκία ανέκοψε τις ελπίδες της Γαλλίας ότι ο Χάφταρ θα καταλάμβανε την πρωτεύουσα της Λιβύης, προσφέροντας στρατιωτική υποστήριξη στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας η οποία απέκρουσε την επίθεση του Χάφταρ τον Ιούνιο.

«Με εκείνη την υστερία, δεν ήξερε τι να κάνει. Ακριβώς έπειτα από αυτό, είπε πως τα πλοία μας είχαν παρενοχλήσει τα πλοία τους στην ανατολική Μεσόγειο αλλά δεν μπόρεσε να το τεκμηριώσει και εξευτελίστηκε».

Ο Τσαβούσογλου είπε ακόμη πως η Γαλλία είναι η χώρα που εξωθεί πιο πολύ την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο και κάλεσε το Παρίσι να συνεργαστεί με την Τουρκία για την επίτευξη περιφερειακής σταθερότητας.

«Δεν υπάρχει λόγος για μια τέτοια υστερική συμπεριφορά εκ μέρους της Γαλλίας, τους κάνει να φαίνονται γελοίοι. Είμαστε δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter