Τσάι και συμπάθεια προσφέρει ο Μητσοτάκης στον αριστούχο μαθητή από την Μόρια

Τσάι και συμπάθεια προσφέρει ο Μητσοτάκης στον αριστούχο μαθητή από την Μόρια

Την πληροφορία πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέκοψε την ροή του σφιχτού του προγράμματος για να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Κούρο Ντουρμοχαμαντί, τον αριστούχο μαθητή που παρά το τραυματικό βίωμα της προσφυγίας και της θεσμικής βίας που αυτό ενέχει, κατάφερε να αριστεύσει ως μαθητής, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας την πάγια γραμμή της παράταξής του προσπαθεί για άλλη μια φορά να καπηλευθεί τον μόχθο ενός ανθρώπου που βίωσε ως το κόκαλο την αορατότητα και την θεσμική αδιαφορία, όπως έκανε με την περίπτωση των Αντετοκούνμπο, που χρειάστηκε να φτάσουν μέχρι τα παρκέ του NBA για να αναγνωριστεί θεσμικά η ύπαρξη τους ως πολίτες αυτού του κράτους.

Ο πρωθυπουργός που επιτρέπει καθημερινά δια της πνιγηρής σιωπής του την διενέργεια pushbacks στο Αιγαίο προσκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τον αριστούχο μαθητή που έφτασε στην Λέσβο με πλαστική βάρκα και που έζησε για αρκετό καιρό στο κολαστήριο της Μόριας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα κηροπήγια του οποίου κοστίζουν 20.000 ευρώ συνεχάρη τον αριστούχο μαθητή χωρίς φυσικά να αναρωτηθεί πως κατάφερε να πετύχει την αριστεία του, πως προμηθεύτηκε την απαραίτητη γραφική ύλη, πως διάβαζε το βράδυ δίχως ρεύμα.

Το γεγονός λειτουργεί αποκαλυπτικά ως προς την επικοινωνιακή χυδαιότητα της κυβέρνησης. Φανερώνει πως όταν κάποιος είναι πρόσφυγας ή μετανάστης η μοναδική πιθανότητα να αναγνωριστεί ως πολίτης είναι να εργαλιοποιηθεί η ίδια του η ύπαρξή σε τέτοιο βαθμό ώστε να καταλήξει να εξυπηρετεί το κυβερνητικό αφήγημα περί αριστείας.

Όση ώρα αναρωτιόμαστε αν ο πρωθυπουργός «έχει πάει ποτέ στην Λέσβο» καλό θα ήταν εκείνος να σκεφτεί αν κανείς γεννιέται άριστος ή αν γίνεται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter