Τσακαλώτος: Ανυπόστατα τα περί δημοσιονομικού κενού 396 εκατ. ευρώ επί ΣΥΡΙΖΑ

Τσακαλώτος: Ανυπόστατα τα περί δημοσιονομικού κενού 396 εκατ. ευρώ επί ΣΥΡΙΖΑ

Ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, χαρακτήρισε ως ανυπόστατα τα όσα ειπώθηκαν από τη Βουλή από βουλευτές της ΝΔ αλλά και στελέχη του υπουργείου, περί δημοσιονομικού κενού 396 εκατ. ευρώ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δήλωσή του, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν από βουλευτές της ΝΔ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι οι ισχυρισμοί περί δημοσιονομικού κενού ύψους 396 εκατ. ευρώ είναι ανυπόστατοι. Μάλιστα, ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε επιστολή στον Χρήστο Σταϊκούρα, αιτούμενος συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να εξεταστούν όλα τα στοιχεία που παρέδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

«Πολλά στελέχη της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου και του επιτελείου του Υπουργείου Οικονομικών, έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψη πως η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε δημοσιονομικό κενό 396 εκατ. ευρώ, δήλωση η οποία επαναλαμβάνεται κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή.

Επειδή οι ισχυρισμοί αυτοί είναι κατά τη γνώμη μας ανυπόστατοι, δημιουργούν σύγχυση στην κοινή γνώμη και επειδή σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, που μόλις βγήκε από την δεκαετή κρίση, οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ενημερώνονται για τα πραγματικά δημοσιονομικά δεδομένα, αιτούμαστε συνάντηση, αύριο Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενης από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, την πρώην Υπουργό Εργασίας και Τομεάρχη Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και την πρώην Υφυπουργό Οικονομικών και αναπληρώτρια Τομεάρχη Οικονομικών, Κ. Παπανάτσιου με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα δημοσιονομικά δεδομένα που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε η επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Χρήστο Σταϊκούρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter