Τσακαλώτος: Δεν σας νοιάζει τίποτα, μόνο να φύγει ο Τσίπρας

Τσακαλώτος: Δεν σας νοιάζει τίποτα, μόνο να φύγει ο Τσίπρας

Σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, παραλληλίζοντας τη ρητορική και τη στάση της ΝΔ με τον αντιβενιζελισμό της Δεξιάς τη δεκαετία του 1920. 

«Αυτή είναι η παράταξη της Δεξιάς. Δεν σας νοιάζει τίποτα. Μόνο να φύγει ο Τσίπρας» είπε ο υπουργός Οικονομικών και περιέγραψε ότι η ΝΔ απομακρύνθηκε από τον παλαιοκομματισμό και το πελατειακό σύστημα και πήγε στον ακραίο δεξιό λαϊκισμό χωρίς να περάσει από το ενδιάμεσο στάδιο του σοβαρού συντηρητικού κόμματος.

«Έτσι ήταν η Δεξιά. Να πάει στο διάβολο η χώρα για να είστε εσείς στην εξουσία. Αυτό είστε από το 1920. Ένα μήνα σπεκουλάρετε για τις τράπεζες. Πρέπει να ντρέπεστε γι’ αυτό» τόνισε αναφερόμενος στη ρητορική που ακολουθεί η αξιωματική αντιπολίτευση σε σχέση με την πτωτική πορεία των τραπεζικών μετοχών. Προέτρεψε, μάλιστα, τη ΝΔ να μην επενδύει πολιτικά στα υψηλά επιτόκια δανεισμού, υπενθυμίζοντας ότι πριν 4 χρόνια τα spreads βρίσκονταν στο 9,08% και τώρα βρίσκονται στο 4,3%. «Μην επενδύετε γιατί θα βγούμε στις αγορές» διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών και κάλεσε την αντιπολίτευση λα σταματήσει την καταστροφολογία.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στη μείωση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, όπως επίσης στην επιστροφή των καταθέσεων, κάτι που «βλέπουν» οι επενδυτές. «Δεν υπάρχει καμία αμφισημία στο τί προτείνει η κυβέρνηση» είπε αναφορικά με την επικείμενη μη περικοπή των συντάξεων αλλά και για το κομμάτι των αντιμέτρων που είχαν υιοθετηθεί στα πλαίσια του μείγματος «μέτρα-αντίμετρα» και τα οποία θα υλοποιηθούν και χωρίς τη μείωση των συντάξεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter