Τσακαλώτος: Δίνουμε την υπόσχεση ότι θα γυρίσουμε δριμύτεροι και σοφότεροι (Photos)

Τσακαλώτος: Δίνουμε την υπόσχεση ότι θα γυρίσουμε δριμύτεροι και σοφότεροι (Photos)

«Δίνουμε την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουμε δριμύτεροι και σοφότεροι», δήλωσε κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής ο απελθών πλέον υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτος, εκφράζοντας ωστόσο τα συγχαρητήριά του στον νέο υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα για τη θέση του. 

Παρουσία της τέως υφυπουργού Οικονομικών κυρίας Αικατερίνης Παπανάτσιου και του αναπληρωτή υπουργού του κ. Γ, Χουλιαράκη, ο οποίος πιστός στο χαμηλό προφίλ του, προτίμησε να κάτσει πίσω από τις κάμερες, ο κ. Τσακαλώτος υπενθύμισε με νόημα: «Όταν βρέθηκε σε αυτό το υπουργείο πριν από 4,5 χόνια οι μισοί μου εύχονταν συγχαρητήρια και οι άλλοι μισοί συλλυπητήρια»!΄

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε παρουσία του κ. Σταϊκούρα και των υπολοίπων μελών που απαρτίζουν το νέο οικονομικό επιτελείο (κ.κ. Σκυλακάκη, Βεσυρόπουλο, Ζαββού) ότι παραδίδει μία οικονομία με ρυθμούς ανάπτυξης σε κάθε δραστηριότητα, ρυθμισμένο χρέος για τα υπόλοιπα 15 χρόνια, με μείωση 10% των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, μαξιλάρι ρευστότητας για τυχόν δύσκολες εποχές, όπως τα μαύρα σύννεφα που φαίνεται να πυκνώνουν πάνω από την ευρωζώνη.

Τόνισε ακόμα, πως ότι καταφέραμε έγινε με την αμέριστη στήριξη του τέως πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα και δήλωσε υπερήφανος γιατί «το κόμμα του 3% πριν από μερικά χρόνια άντεξε ένα εκλογικό αποτέλεσμα 31,5%».

Από την πλευρά του ο κ. Σταίκούρας δήλωσε, αφού ευχαρίστησε τον προκάτοχό του ότι «δεν θα μηδενίσει το έργο που έχει γίνει» και πως «θα κρατήσουμε τα θετικά και θα χτίσουμε πάνω σε αυτά». Ο ίδιος είπε ότι, «στόχος είναι η μείωση της αβεβαιότητας και ο περιορισμός των κινδύνων που περιστοιχίζουν την οικονομία» και υποσχέθηκε «μείωση φόρων για τα νοικοκυριά και ενίσχυση της απασχόλησης».   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter