Τσακαλώτος: Έκλεισε η συμφωνία με τους θεσμούς σε τεχνικό επίπεδο για όλη τη θεματολογία

Τσακαλώτος: Έκλεισε η συμφωνία με τους θεσμούς σε τεχνικό επίπεδο για όλη τη θεματολογία

«Κλείσαμε τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με τους θεσμούς σε όλη τη θεματολογία» δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

«Κλείσαμε την τεχνική συμφωνία (SLA)» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αμέσως μετά τη λήξη των συνομιλιών με τους πιστωτές στις εννέα το βράδυ του Σαββάτου στο Hilton.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε τα εξής:

– Τελείωσε η επίσκεψη και υπάρχει συμφωνία σε όλη τη θεματολογία.

– Για τον ΦΠΑ στα νησιά είπε ότι δεν έχει ακριβώς συμφωνηθεί, πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για το 2018 ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό και ότι «θα διευθετηθεί πριν από το τέλος του έτους».

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι ένα κομμάτι του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα δοθεί για αυτά τα νησιά και κυρίως για αυτά που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ακόμα ότι: 

– Μετά τις 22 Ιανουαρίου θα αρχίσει η διαδικασία για το χρέος, την 4η αξιολόγηση και την έξοδο από το πρόγραμμα. Για την 4η αξιολόγηση στόχος είναι να ολοκληρωθεί το διάστημα από Μάιο έως Ιούνιο.

– Συμφωνήσαμε να υλοποιήσουμε όλα τα προαπαιτούμενα όσο πιο γρήγορα μπορούμε και να δούμε ποια θα είναι στην ατζέντα της 4ης αξιολόγησης.

– Κερδίσαμε αρκετά και είμαστε ευχαριστημένοι όπως π.χ. για το ποια θα είναι η κατάταξη στους πιστωτές των εργαζόμενων με: 2,75 επί του βασικού μισθού θα δίδεται για 6 μήνες και μετά κανονικά οι τράπεζες, το δημόσιο κλπ..

Η ανακοίνωση των θεσμών

Την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας (Staff level agreement) με τις ελληνικές αρχές ανακοίνωσαν με κοινή τους δήλωση οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας).

«Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα κατέληξαν σε συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τη δέσμη μέτρων στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Αυτή θα παρουσιαστεί στο Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017. Οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν να εφαρμόσουν τις προαπαιτούμενες δράσεις που είναι αναγκαίες για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό», αναφέρει η δήλωση των θεσμών.

Τη συμφωνία χαιρέτισε μη μήνυμα του στο Twitter και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις:

_x000D_
_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter