Τσακαλώτος για αποπληρωμή ΔΝΤ: Η εξόφληση είχε απόλυτα δρομολογηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση

Τσακαλώτος για αποπληρωμή ΔΝΤ: Η εξόφληση είχε  απόλυτα δρομολογηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση

Η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ είναι θετική κίνηση και είχε απόλυτα δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δήλωση που έκανε μετά τη χθεσινή επιστολή Σταϊκόυρα.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του κ. Τσακαλώτου:

Το χθεσινό επίσημο αίτημα της χώρας για την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ είναι μια θετική κίνηση, η οποία όμως είχε απόλυτα δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, στο EWG της 2/5 είχε παρουσιαστεί η πρόθεση της ελληνικής πλευράς και καμία χώρα δεν είχε εκφράσει αντίρρηση. Αυτό ήταν άλλωστε αναμενόμενο καθώς η κίνηση αυτή χαρακτηριζόταν ως “win-win” αφού και η Ελλάδα είχε – προφανώς – συμφέρον να αντικαταστήσει ακριβότερο χρέος με φθηνότερο και οι πιστωτές μας είχαν συμφέρον να έχουμε καλύτερη διάρθρωση χρέους. Ο μόνος λόγος που είχε καθυστερήσει το επίσημο αίτημα της πρόωρης αποπληρωμής, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στο μαξιλάρι ασφαλείας, ήταν ότι η χώρα εισήλθε σε προεκλογική περίοδο.

Άρα τα όσα γράφονται για την αξιοπιστία και το κύρος της ΝΔ που έκαναν την πρόωρη αποπληρωμή δυνατή ανήκουν στους ευσεβείς πόθους των γραφόντων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter