Τσακαλώτος για αποπληρωμή ΔΝΤ: Η εξόφληση είχε απόλυτα δρομολογηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση

Τσακαλώτος για αποπληρωμή ΔΝΤ: Η εξόφληση είχε  απόλυτα δρομολογηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση

Η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ είναι θετική κίνηση και είχε απόλυτα δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δήλωση που έκανε μετά τη χθεσινή επιστολή Σταϊκόυρα.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του κ. Τσακαλώτου:

Το χθεσινό επίσημο αίτημα της χώρας για την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ είναι μια θετική κίνηση, η οποία όμως είχε απόλυτα δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, στο EWG της 2/5 είχε παρουσιαστεί η πρόθεση της ελληνικής πλευράς και καμία χώρα δεν είχε εκφράσει αντίρρηση. Αυτό ήταν άλλωστε αναμενόμενο καθώς η κίνηση αυτή χαρακτηριζόταν ως “win-win” αφού και η Ελλάδα είχε – προφανώς – συμφέρον να αντικαταστήσει ακριβότερο χρέος με φθηνότερο και οι πιστωτές μας είχαν συμφέρον να έχουμε καλύτερη διάρθρωση χρέους. Ο μόνος λόγος που είχε καθυστερήσει το επίσημο αίτημα της πρόωρης αποπληρωμής, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στο μαξιλάρι ασφαλείας, ήταν ότι η χώρα εισήλθε σε προεκλογική περίοδο.

Άρα τα όσα γράφονται για την αξιοπιστία και το κύρος της ΝΔ που έκαναν την πρόωρη αποπληρωμή δυνατή ανήκουν στους ευσεβείς πόθους των γραφόντων.

Μυστικά & Documento

26/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter