Τσακαλώτος για τράπεζες: Θα μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια και θα δανείζουν

Τσακαλώτος για τράπεζες: Θα μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια και θα δανείζουν

«Έχει δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που οι τράπεζες θα μειώσουν τα κόκκινα δάνεια και θα προσπαθήσουν να δανείζουν στην πραγματική οικονομία» είπε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο ζήτημα των τραπεζών, όπως επίσης και στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας, Γ. Δραγασάκη, συνιστώντας σοβαρότητα στην αντιπολίτευση.

«Οι τράπεζες πέρασαν τα stress tests, πετυχαίνουν τους στόχους τους, κάνουν ιδιωτικές παρεμβάσεις για να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια. Ξέρουμε ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται ένα σύστημα εγγυήσεων που θα βοηθήσει στη μείωση των κόκκινων δανείων» είπε και επισήμανε με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας: «Όταν ο κ. Δραγασάκης κάνει συζήτηση, απαιτεί να μπούμε στην ουσία όσων είπε και όχι να πούμε ότι οι τράπεζες έχουν πρόβλημα».

Συμπλήρωσε δε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέλυσε πώς βλέπει το θέμα των τραπεζών και ότι έχει δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που οι τράπεζες θα μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια και θα προσπαθήσουν να δανείζουν στην πραγματική οικονομία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter