Τσακαλώτος: Η ΝΔ κλείνει το μάτι στις ασφαλιστικές εταιρείες (Video)

Τσακαλώτος: Η ΝΔ κλείνει το μάτι στις ασφαλιστικές εταιρείες (Video)

«Η ΝΔ κλείνει το μάτι στις ασφαλιστικές εταιρείες και σχεδιάζει να εφαρμόσει ένα σύστημα που είναι απειλητικό για τους νυν και τους μελλοντικούς συνταξιούχους», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, υποψήφιος στον δεύτερο τομέα της Β΄ Αθήνας Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Στο θέμα του ασφαλιστικού, έχουν ήδη διατυπωθεί τρεις διαφορετικές θέσεις από τη ΝΔ. Πρέπει να κατανοήσει ο κόσμος τι σημαίνει για τις ασφαλιστικές εισφορές η μεταβατική περίοδος μέχρι την πλήρη υλοποίηση του σχεδίου της ΝΔ για τις επικουρικές συντάξεις», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι με το σχέδιο της ΝΔ «μια γενιά θα πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα, καταβάλλοντας εισφορές και για τους σημερινούς συνταξιούχους και για τους εργαζόμενους που σήμερα εργάζονται και θα βγουν στη σύνταξη μελλοντικά».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αφού υπογράμμισε ότι υπάρχει βασική ιδεολογική διαφορά, ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, για το ασφαλιστικό σύστημα, προειδοποίησε ότι πολλοί συνταξιούχοι στη Βρετανία έχασαν τις συντάξεις τους επειδή τοποθέτησαν τις εισφορές τους σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες στη συνέχεια τα επένδυσαν στη χρηματαγορά και όταν τα χρηματιστήρια γκρεμίστηκαν, χάθηκαν και οι συντάξεις τους.

«Δεν ακούσατε όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ; Ο κ. Μητσοτάκης, με την ομιλία του στις ασφαλιστικές εταιρείες, τους έκλεισε το μάτι ότι η ΝΔ είναι μαζί τους. Άρα πρέπει η ΝΔ να πει με σαφήνεια τι σημαίνει για τον εργαζόμενο και τις κοινωνικές του εισφορές το σχέδιο της», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Αλλά και για τις εξαγγελίες της ΝΔ που αφορούν στη μείωση της φορολογίας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε για ασάφειες και αμφιταλαντεύσεις, δια της μεθόδου «στρίβειν δια του αρραβώνος» αφού «ο κ. Μητσοτάκης πότε τοποθετεί τις μειώσεις στο 2019, πότε τις τοποθετεί στο 2020 και πότε επισημαίνει ότι θα κινηθεί αναλόγως του δημοσιονομικού χώρου».

Σχολίασε επίσης ότι κατά την περίοδο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ οι άμεσες ξένες επενδύσεις διπλασιάστηκαν.

Αναφερόμενος στο ναυάγιο του debate των πολιτικών αρχηγών και την άρνηση της ΝΔ να αποδεχθεί debate ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «κρύφτηκε γιατί φοβήθηκε τη συζήτηση και ανάλυση των δύο προγραμμάτων», και σχολίασε ότι είναι η πρώτη φορά που αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνείται debate, για να μην καταλάβει ο κόσμος τι σημαίνει, για την κοινωνία και τα λαϊκά στρώματα, μια ενδεχόμενη νίκη του κ. Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές.

Για τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη για δεύτερες εκλογές, τον Αύγουστο, αν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε είναι εκβιασμός που απευθύνεται στο ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Τσακαλώτος ρωτήθηκε, με αφορμή την επανεμφάνιση του Κ. Καραμανλή, για τη στάση που τήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, όλο το προηγούμενο διάστημα απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό. «Οκτώ χρόνια το ΠΑΣΟΚ και έξι χρόνια η ΝΔ, κυβέρνησαν πριν από την κρίση. Ο καυγάς αν το έλλειμμα ήταν 12% ή 15%, δεν μας αφορά. Είναι τα δύο κόμματα, που κυβέρνησαν όπως κυβέρνησαν, και που έριξαν τη χώρα στην κρίση και έχουν ευθύνες γι’ αυτό», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter