Τσακαλώτος: Κάθε Έλληνας και Ελληνίδα θα δουν άμεσα διαφορά στην τσέπη τους

Τσακαλώτος: Κάθε Έλληνας και Ελληνίδα θα δουν άμεσα διαφορά στην τσέπη τους

«Με αυτό το νομοσχέδιο και με αυτές τις τροπολογίες καταλαβαίνουμε ότι σιγά – σιγά, μέσα στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, κάθε Έλληνας και Ελληνίδα θα δουν διαφορά στην τσέπη τους» είπε στην Ολομέλεια ο υπουργός Οικονομικών κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τις 120 δόσεις και τις τροπολογίες που εμπεριέχουν τις ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε την προηγούμενη Τρίτη ο πρωθυπουργός.

Αφού παρουσίασε το περιεχόμενο της τροπολογίας για τη μείωση του ΦΠΑ σε εστίαση, τρόφιμα και ρεύμα – φυσικό αέριο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κάλεσε την αντιπολίτευση να εντοπίσει έναν τομέα που κάποιος Έλληνας ή Ελληνίδα δεν έχει βοηθηθεί μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

«Να μιλήσουμε για τα νέα ζευγάρια και την επιδότηση στέγασης;, Για τα παιδιά και το έργο του υπουργείου Εργασίας;» ρώτησε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε περαιτέρω την προσπάθεια μείωσης της ανεργίας, την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και την φορολογική ελάφρυνση που νομοθετείται για μικροκαταστηματάρχες.

Επισήμανε δε ότι έχει διαψευστεί πλήρως το αφήγημα της ΝΔ περί αριστερής παρένθεσης, γεγονός που γυρίζει μπούμερανγκ στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Είχατε βάλει όλα σας τα λεφτά ότι θα πέσουμε. Ο λόγος που δεν πέσαμε είναι επειδή είχαμε σχέδιο για να βγούμε από την κρίση και το μνημόνιο αλλά και για το πώς θα διαχειριστούμε τις καλύτερες μέρες» είπε ο υπουργός Οικονομικών και κατέληξε λέγοντας: «Δεν λέμε ότι όλα είναι ρόδινα. Αρκετός κόσμος υποφέρει. Λέμε, όμως, ότι με αυτές τις τροπολογίες εντάσσονται σε ένα σχέδιο που είναι δημοσιονομικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό. Και με αυτό το σχέδιο θα πάμε στις ευρωεκλογές και θα κερδίσουμε και τις εθνικές εκλογές»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter