Τσακαλώτος προς ΝΔ: Μήπως θέλατε να περικόψουμε τις συντάξεις;

Τσακαλώτος προς ΝΔ: Μήπως θέλατε να περικόψουμε τις συντάξεις;

Αμηχανία προκάλεσε τόσο στον Χρ. Σταϊκούρα όσο και στον Ν. Δένδια η ολιγόλεπτη τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2019.

Παίρνοντας το λόγο για να απαντήσει στην κριτική, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ρώτησε ευθέως τον τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ πόσο θα ήταν το ποσό που θα ξόδευε η ΝΔ το 2019 για παρεμβάσεις με κοινωνικό πρόσημο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι ανάλογες δαπάνες του υπό συζήτηση προϋπολογισμού ανέρχονται σε 920 εκατ. ευρώ. «Πόσο θα θέλατε να ξοδέψουμε; Είναι λίγα, είναι πολλά;» ρώτησε τον κ. Σταϊκούρα.

Επικρίνοντας την αναδίπλωση της ΝΔ, ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ένα ακόμα ερώτημα προς την αξιωματική αντιπολίτευση: «Λέγατε ή δεν λέγατε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2017 ότι δεν υπάρχουν αντίμετρα και ότι είναι φαντασιώσεις;». Και έσπευσε να συμπληρώσει δηκτικά: «Και τώρα μου λέτε πού πήγαν τα αντίμετρα…». Επ’ αυτού, διευκρίνισε ότι τα αντίμετρα που είχαν συμφωνηθεί με τους πιστωτές στο πλαίσιο του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης θα θεσμοθετηθούν σε βάθος τετραετίας αντί διετίας λόγω της μη περικοπής των συντάξεων. «Μήπως θέλετε να μειώσουμε τις συντάξεις για να τα κάνουμε σε 2 χρόνια;» κατέληξε.

Στον αντίποδα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Ν. Δένδιας, απέφυγε να απαντήσει στην ουσία των ερωτημάτων του υπουργού, ισχυριζόμενος ότι η συνεδρίαση δεν αποτελεί φροντιστήριο που σκοπό έχει να πληροφορήσει τον κ. Τσακαλώτο επί του προγράμματος της ΝΔ.

Ως προς το ζήτημα των συντάξεων, αντέτεινε ότι η ΝΔ είχε καταθέσει σχετική τροπολογία, παραλείποντας το γεγονός ότι ο τομεάρχης Εργασίας του κόμματος, Γ. Βρούτσης, καλούσε την κυβέρνηση να μην προβεί σε μονομερείς ενέργειες αναφορικά με τις συντάξεις!

Ο υπουργός Οικονομικών ξανά πήρε το λόγο χαρακτηρίζοντας μεν «φοβερά υπερβολική την παρατήρηση» του κ. Δένδια για τα περί φροντιστηρίου, ενώ επισήμανε ότι παρακολουθεί τη συζήτηση τουλάχιστον 4 ώρες και δεν έχει ιδέα για το ποσό που θα δαπανούσε η ΝΔ για παρεμβάσεις κοινωνικής πολιτικής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter