Τσακαλώτος προς Ρέγκλινγκ για ευρωομόλογα: Είτε δεν διάβασε, είτε δεν κατάλαβε

Τσακαλώτος προς Ρέγκλινγκ για ευρωομόλογα: Είτε δεν διάβασε, είτε δεν κατάλαβε

Με «ευγενικό» αλλά σαφή τρόπο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζει δηλώσεις του επικεφαλής του ESM για τα ευρωομόλογα. 

Όπως αναφέρει o κ. Τσακαλώτος, ο Κλάους Ρέγκλινγκ -που δήλωσε ότι μπορεί να μην χρειαστεί ευρωομόλογο- είτε δεν έχει διαβάσει αρκετά για το ευρωομόλογο, είτε δεν τα έχει κατανοήσει.

Ουσιαστικά ο κ Τσακαλώτος, του τονίζει τη διαφορά μεταξύ ευρωομολόγου, όπου διαμοιράζεται το βάρος χωρίς κίνδυνο και μέτρα ενώ σε άλλη περίπτωση απαιτούνται «μνημονιακά» μέτρα. 

Υπενθυμίζεται πως όταν ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε από τον Χρ. Σταϊκούρα να αιτηθεί τη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας, ο υπουργός Οικονομικών τον αποκαλούσε μαξιμαλιστή και λαϊκιστή. Τελικά, στις 20/3 η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε το «πάγωμα» του Συμφώνου Σταθερότητας. Επίσης, ο πρώην ΥΠΟΙΚ χθες τόνισε την ανάγκη να ακολουθηθεί η λύση του ευρωομολόγου, άποψη που συμπίπτει με αυτήν του πρωθυπουργού, γεγονός που αποτυπώθηκε στη σημερινή επιστολή του από κοινού με οκτώ ακόμα Ευρωπαίους αρχηγούς κρατών – μελών στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σ. Μισέλ.

Διαβάστε επίσης: Εννέα χώρες μαζί με την Ελλάδα ζητούν ευρωπαϊκά «Κορονο-ομόλογα»

Γράφει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος:

«Άκουσα στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Ρέγκλινγκ ότι μπορεί να μην χρειαστεί το ευρωομόλογο γιατί τα εργαλεία του ESM, αφού είναι εγγυημένα από κράτη της Ευρωζώνης, ήδη αποτελούν ένα είδος ευρωομολόγου. Μόνο που άλλο η δανειοδότηση με όρους και άλλο η αμοιβαιοποίηση των χρεών των χωρών. Με ανησυχεί, εν όψει του αυριανού Συμβουλίου Αρχηγών, ότι είτε ο επικεφαλής του ESM δεν έχει διαβάσει αρκετά για το ευρωομόλογο, ειτε τα διάβασε και δεν τα έχει κατανοήσει.»

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2555097874741258&id=1539279389656450&__tn__=-R

Άκουσα στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Ρέγκλινγκ ότι μπορεί να μην χρειαστεί το ευρωομόλογο γιατί τα εργαλεία του ESM,…

Gepostet von Ευκλείδης Τσακαλώτος am Mittwoch, 25. März 2020

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter