Τσακαλώτος: «Προτεραιότητά μου να μην καταρρεύσει ξανά η χώρα, όχι η υστεροφημία του Σταϊκούρα»

Τσακαλώτος: «Προτεραιότητά μου να μην καταρρεύσει ξανά η χώρα, όχι η υστεροφημία του Σταϊκούρα»

Ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, τονίζοντας ότι προτεραιότητά του είναι «να μην ξανακαταρρεύσει η χώρα».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε ότι: «Ο κ. Σταϊκούρας είπε χθες ότι «οι μαξιμαλιστικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν τη χώρα σε μνημόνια». Έλεγα να του απαντήσω αύριο στη Βουλή, αλλά ενημερώθηκα ότι η συζήτηση μας, για την ερώτηση που του κατέθεσα για την μεσαία τάξη, αναβλήθηκε για την Δευτέρα. Επειδή δεν μου αρέσει να αφήνω πράγματα να αιωρούνται: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εμπροσθοβαρές πακέτο -το οποίο φυσικά δεν εξαντλεί όλον τον διαθέσιμο χώρο- είναι η μόνη πρόταση που εξασφαλίζει ότι δεν θα έχουμε δυσθεώρητη μείωση του ΑΕΠ. Και άρα ότι δεν θα έχουμε δυσθεώρητη αύξηση του λόγου χρέος/ΑΕΠ. Και άρα δεν θα οδηγηθούμε σε νέα μνημόνια».

Παράλληλα επεσήμανε ότι: «Ο κ. Σταϊκούρας θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός. Ειδικά από την στιγμή που ήταν βουλευτής της ΝΔ η οποία έβαλε τις βάσεις για το πρώτο μνημόνιο, αλλά και υπουργός που εφήρμοσε το δεύτερο και παγίδεψε την χώρα για το τρίτο (όπως άλλωστε προκύπτει αν κάποιος μελετήσει προσεκτικά τα στοιχεία που ο ίδιος κατέθεσε). Την περίοδο 2008-2014 η χώρα έχασε το 25% του ΑΕΠ της. Αν ο κ. Σταϊκούρας δεν εμπλακεί με την – πλούσια στην Ευρώπη και στην Ελλάδα – συζήτηση για την ανάγκη λήψης εμπροσθοβαρών μέτρων, κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία ως ο Υπουργός που έχει συμβάλει σε αθροιστική μείωση του ΑΕΠ με ποσοστά αυτοδυναμίας 40%».

Ο κ. Τσακαλώτος κατέληξε λέγοντας ότι: «Η υστεροφημία του κ. Σταϊκούρα δεν είναι βέβαια η πρώτη προτεραιότητα μου. Το να μην ξανακαταρρεύσει η χώρα όμως είναι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter