Τσακαλώτος: Το Eurogroup δεν έχει αποφασίσει «πάγωμα»

Τσακαλώτος: Το Eurogroup δεν έχει αποφασίσει «πάγωμα»

Ανώνυμες πηγές, μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ ανέφεραν ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν είχαν καμία ενημέρωση για την απόφαση του Ντάισελμπλουμ

Το Eurogroup δεν έχει λάβει καμία απόφαση για το «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βερολίνο.

Σημειώνεται ότι χθες, με ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε το «πάγωμα» της σχετικής διαδικασίας έως τον Ιανουάριο του 2017, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των εξαγγελιών Τσίπρα από τους θεσμούς.

Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές

Ωστόσο, όπως σημείωσαν σήμερα ανώνυμες πηγές, μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν είχαν καμία ενημέρωση για την απόφαση του Ντάισελμπλουμ.

Σχετικά με τις πρόσθετες αξιώσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι «εάν το Ταμείο επιμείνει σε νέες μειώσεις, οι οποίες δεν προβλέπονται από το μνημόνιο, τότε θα έχουμε σοβαρά προβλήματα».

Ερωτηθείς για το κίνδυνο πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. «Για να μείνει η Ευρώπη ενωμένη, πρέπει να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους και την εργατική τάξη» έσπευσε να προσθέσει. «Η αξιοπιστία της κυβέρνησης απέναντι στους θεσμούς, αλλά και απέναντι στον ίδιο τον ελληνικό λαό, είναι το σημαντικό αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter