Τσακαλώτος: Τρίτη με Τετάρτη επιστρέφουν οι θεσμοί – Στο τραπέζι μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση του χρέους

Τσακαλώτος: Τρίτη με Τετάρτη επιστρέφουν οι θεσμοί – Στο τραπέζι μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση του χρέους

Η συνάντηση με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ πήγε πολύ καλά, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τις συνομιλίες που είχες με την κυρία Λαγκάρντ.

 «Συζητήσαμε πότε θα επιστρέψουν οι θεσμοί , νομίζω Τρίτη με Τετάρτη» ανέφερε ο κ.Τσακαλώτος. «Συζητήσαμε και για το χρέος, για το MEFP (Memorandum of Economic and Financial Policies) και το πώς θα κλείσει το SLA (staff level agreement).

Για το χρέος, όπως είπε o υπουργός Οικονομικών, χρειάζεται να γίνει μια δουλειά σε τεχνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΔΝΤ η κυρία Λαγκάρντ μετά την συνάντησή της με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το επιτλείο του δήλωσε: 

“Συναντήθηκα σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και το επιτελείο του. Είχαμε εποικοδομητική συζήτηση για την προετοιμασία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα προκειμένου να συζητηθούν οι δύο πυλώνες του Ελληνικού προγράμματος: μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση του χρέους

Στη συνάντηση εξετάστηκαν η επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα, το κείμενο του Μνημονίου του ΔΝΤ (MEFP), το staff level agreement και το ζήτημα του χρέους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος της συνάντησης, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα www.mignatiou.com,

Στη σημερινή συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πολ Τόμσεν και η υπεύθυνη της Αποστολής Ντέλια Βελκουλέσκου.

Προσερχόμενος στη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ρωτήθηκε για τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ ότι το πλεόνασμα διαμορφώθηκε στο 3,9% του ΑΕΠ πέρυσι ή στα 6,9 δισ. ευρώ. «Ήταν αναμενόμενο ότι θα ήταν καλύτερο. Αλλά ήταν καλύτερο και από αυτό που περιμέναμε», ανέφερε, όπως μεταδίδεται από το www.mignatiou.com, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ δεν αποδείχθηκαν ρεαλιστικές.

Ο υπουργός Οικονομικών συναντάται με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ακολούθως με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter